|
Bydgoszcz |
| Autor |
Wiadomość |
renold5870
Podinspektor

Pomógł: 132 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 1145 Skąd: UE-PL [BL XXXXX]
|
Wysłany: 2009-11-17, 12:01
|
|
|
Skoda Fabia CB 3344E - ul. Inwalidów ganiała po całej w jedną i drugą stronę jak oszalała :mrgreen:
 |
|
|
|
|
 |
Polak.
Nadkomisarz

Pomógł: 60 razy Dołączył: 06 Sie 2009 Posty: 1021 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 2009-11-17, 14:56
|
|
|
Ładnie ładnie, noooo Pan Łysy gania zawsze ostro po całym mieście i straszy ludzi |
|
 |
m3a
Starszy Aspirant

Pomógł: 39 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Posty: 711 Skąd: Częstochowa i powiat
|
Wysłany: 2009-11-17, 18:19
|
|
|
| Żeby tylko kiedyś jego nie wystraszyli bo źle się to dla Niego może skończyć :mrgreen: |
_________________ Powiedz Litwinom, niech mię czekają z tabaką
Częstochowską, nie biorę innej, tylko taką... |
|
|
|
 |
Misial
Starszy Aspirant

Pomógł: 58 razy Wiek: 32 Dołączył: 09 Paź 2009 Posty: 434 Skąd: CNA
|
Wysłany: 2009-12-06, 18:28
|
|
|
| Przemo napisał/a: | Ulica Jana Pawła II czyli wjazd od strony Inowrocławia. Przystanek autobusowy na wysokości lotniska ograniczenie 50 km/h. W obstawie ciemnozielony Fiat Brawo.
[url=http://images48.foto...35m.jpg]Obrazek[/URL]
|
to cudo stało w piątek ale w stronę Ina za tym fotoradarem zaślepionym na wjeździe na "ślimaki" dużo ludzi wpadało jak w masło, bo przeważnie Ci co jadą na Inowrocław za tym zaślepionym mocno depczą w gaz :mrgreen: :mrgreen: |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Polak.
Nadkomisarz

|
Wysłany: 2010-02-05, 18:37
|
|
|
| Wczoraj Skodzianke spotkałem w dwóch miejscach. Najpierw przy kablach celowała od TYŁU w jadących w strone Fordonu (na CB zaraz rozgorzała dyskusja, że przecież żadnego zdjęcia nie zrobią bo aparat mają poniżej śniegu, faktycznie stanął w zaspach Strażnik, ale nikt widocznie nie wie, że aparat jest w kabinie, a na dole jest tylko lampa której nie używają). Godzinke później "Łysy" stanął przy salonie Peugota na Fordońskiej i znowu celował w tył pojazdów jadących do Centrum. |
|
 |
Misial
Starszy Aspirant

|
Wysłany: 2010-02-12, 04:26
|
|
|
o biorą się za zdjęcia od TYŁU no proszę, a ostatnio łysy mówił, że wolą mieć czystą sytuację... czyli facjatę na zdjęciu...
miejscówkę o Kablach w ostatnim czasie sobie upodobali |
 |
|
|
|
 |
Mateusz
Podkomisarz

Pomógł: 266 razy Wiek: 23 Dołączył: 07 Wrz 2009 Posty: 1481 Skąd: SK/M
|
Wysłany: 2010-02-15, 20:37
|
|
|
| Cytat: |
Fotoradar przetrzyma zimę
]Municypalni robią zdjęcia kierowcom nawet przy tęgich mrozach. Ale zawsze patrzą na termometr. Fotoradar Straży Miejskiej w Bydgoszczy może pracować w temperaturach do minus 30 stopni. Policyjne urządzenie na maszcie wytrzymuje podobne chłody. Municypalny Mirosław Jackowski „strzelał” z fotoradaru do kierowców jadących ulicą Mińską na Flisach. Przenośne fotoradary ustawiane na trójnogach pracują prawidłowo w temperaturach do 10 stopni Celsjusza poniżej zera. Wynika to z ich homologacji, czyli „dopuszczenia do użytku”. Każdy kierowca może zakwestionować wskazania fotoradaru, jeśli temperatura wynosi mniej niż podana w homologacji. Może także zażądać tego dokumentu od strażnika. Jak to wygląda w Bydgoszczy?
- Zapewniam, że nasze urządzenie pracuje tylko wtedy, kiedy panuje odpowiednia temperatura. Poza tym, jest wbudowane wewnątrz samochodu, w którym działa klimatyzacja, więc mrozy mu niestraszne - mówi Arkadiusz Bereszyński, rzecznik bydgoskich municypalnych, który jednak nie chce podać zakresu temperatur, w jakich działa fotoradar. Tajemnicy dochował też strażnik Mirosław Jackowski, który robił zdjęcia kierowcom na ulicy Mińskiej. - Fotoradar ma ekran, na którym wyświetlają się parametry ważne dla jego prawidłowego funkcjonowania. Jeśli coś jest nie tak, pomiarów się nie wykonuje, bo nie ma to sensu - wyjaśnia municypalny. My ustaliliśmy u źródła - u przedstawiciela producenta, że fotoradar bydgoskiej straży działa prawidłowo w temperaturze do minus 30 stopni Celsjusza. - Podobnie rzecz się ma z fotoradarami typu „Zurad” używanymi przez waszą policję. Jeśli umieszcza się je w skrzynkach na masztach, to wytrzymują mrozy do 30 stopni poniżej zera. Skrzynka jest bowiem odpowiednio izolowana - mówi Robert Lamczyk z firmy Drocan. Jak informuje Arkadiusz Bereszyński, część kierowców żąda świadectwa homologacji fotoradaru od strażników wykonujących pomiary. Bez takiego dokumentu patrol w ogóle nie wyrusza w miasto. A także - bez dokładnego sprawdzenia temperatury na zewnątrz. Fotoradar co 13 miesięcy przechodzi testy, po których albo odnawia się świadectwo homologacji, albo wycofuje się urządzenie z użytku. Tylko od początku 2010 roku Straż Miejska w Bydgoszczy wykonała 320 zdjęć fotoradarem. Z tego 56 to były fotografie testowe i nieudane. Ujawniono na tej podstawie 264 wykroczenia (189 kierowców z Bydgoszczy, 41 z województwa kujawsko-pomorskiego i 34 spoza województwa). Wręczono 151 mandatów na kwotę 34700 złotych.
Próg wyzwolenia
W fotoradarze ustawia się dwa podstawowe parametry: dopuszczalną prędkość i tzw. próg wyzwolenia migawki - przekroczenie prędkości, po którym urządzenie wykonuje zdjęcie.
Masz uwagi? Widzisz błąd? Zgłoś to administratorowi
Express Bydgoski
|
|
_________________ POMÓŻ OLI
Wieczna sznupajka
 |
|
|
|
 |
Maryanek
Generalny Inspektor

Pomógł: 105 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 2160 Skąd: Środa Wielkopolska
|
Wysłany: 2010-09-02, 18:13
|
|
|
Tylko nie wiem na jakiej ulicy była ta impreza
Express Bydgoski |
|
 |
Polak.
Nadkomisarz

|
Wysłany: 2010-09-02, 20:31
|
|
|
Kamienna |
|
 |
Michał [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-09-30, 12:49
|
|
|
kontakt.tvn24.pl |
|
|
|
 |
soko
Starszy Posterunkowy

|
Wysłany: 2010-10-04, 16:00
|
|
|
| ZIELONY FIAT BRAVA (nie bravo) na blachach CW - podobno obstawia trójnóg (kiedyś dokładnie takie auto stało z blachami CGD na fordońskiej). Z Blachami CW BraWE widziałem ostatnio 30.09.2010, jak jechałem o 7.30 kamienną stali między Fabryczną a Wyścigową, trójnoga nie widziałem, ale stali tam nadal po 15-stej, skrzynka musiała gdzieś po drugiej stronie stać czy coś, bo nie zauważyłem, ale na innym forum ktoś wspominał o zielonym BRAVA z CW - więc to na 99% to auto. |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

Pomógł: 932 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 10441 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-10-04, 16:12
|
|
|
Na inne fora się nie powołujmy bo są nierzetelne. A my tutaj nie ściągamy niesprawdzonych informacji. Liczy się tylko to co sami wypracujemy.
(Mówiąc o innych mam tutaj na myśli jedno konkretne wyforowane na naszych plecach) |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
Misial
Starszy Aspirant

|
Wysłany: 2010-11-17, 11:07
|
|
|
| Cytat: | Czerwona niespodzianka
Wielu kierowców z Fordonu otrzyma zapewne w najbliższych dniach wezwanie do siedziby Straży Miejskiej. Większość z nich wybiera drogę do centrum prowadzącą ulicami Lewińskiego-Inwalidów. W poniedziałek w godzinach przedpołudniowych jeździła wahadłowo tą trasą nieoznakowana skoda Straży Miejskiej wyposażona w fotoradar. - Jechałem o godzinie 10.00 ulicą Lewińskiego w stronę miasta. Droga była prawie pusta. Nadusiłem nieco mocniej pedał gazu. Śpieszyłem się na ważne spotkanie. Nagle oślepił mnie jasny błysk. Domyśliłem się, że to lampa błyskowa fotoradaru zamontowanego pod przednim zderzakiem w czerwonej skodzie Straży Miejskiej. Pojazd jechał z naprzeciwka. Moje zaskoczenie było tym większe, bo nie wiedziałem, że ten radar może robić zdjęcia w ruchu. Spojrzałem na prędkościomierz. Na liczniku miałem 81 km/h. No tak , nie ma rady – pomyślałem - mój pospiech będzie mnie kosztował kilkaset złotych – opowiada Jarosław Miętkiewicz z Osiedla Przylesie.
Przypominamy zmotoryzowanym, że na ulicach Lewińskiego -Inwalidów obowiązuje prędkość 50km/h. Wielu kierowców nie przestrzega przepisów ruchu drogowego i jeździ tą trasą ze znacznie większą prędkością. W myśl obowiązujących do niedawna przepisów czujnik fotoradaru był tak ustawiony, że fotografował jedynie pojazdy jadące ponad 80 k/hm. Pomimo to na ulicy Lewińskiego Straż Miejska sfotografowała dziś, w godzinach przedpołudniowych bardzo dużo pojazdów przekraczających tą prędkość. W myśl nowych rozporządzeń urządzenie będzie przekalibrowane. Fotografowane będą pojazdy jadące ponad 61 km/h. - Radzę już dziś wszystkim zmotoryzowanym aby poruszali się zgodnie z przepisami ruchu drogowego. Unikną wówczas przykrej niespodzianki w postaci mandatu – mówi funkcjonariusz SM obsługujący mobilny fotoradar. |
źródło INFOFORDON
i tolerancje zmniejszyli do +11km/h ... a jak z łysym rozmawiałem w zeszłym roku to mówił, że +21km/h ustawiają... |
 |
|
|
|
 |
dinho
Aspirant

Pomógł: 227 razy Wiek: 29 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 2399 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-11-17, 11:56
|
|
|
| Misial napisał/a: | | Miejskiej. Pojazd jechał z naprzeciwka. Moje zaskoczenie było tym większe, bo nie wiedziałem, że ten radar może robić zdjęcia w ruchu |
Od kiedy oni tak mogą foty robić? |
|
|
|
 |
Przemo
Nadinspektor

Pomógł: 331 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2889 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 2010-11-17, 12:37
|
|