Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy Strona Główna Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Cierznie DK nr 22 Jastrowie - Człuchów
Autor Wiadomość
stefan_87 
Podkomisarz

Wysłany: 2011-09-17, 23:33   

Kolego rafand76 polecam zapoznanie się z Cierznie i Uniechów <- tu masz aktualne oznakowanie i zdjęcia fotoradarów w Cierzniach i Uniechowie. Co do obniżenia kwoty mandatu to SM Debrzno na swojej stronie internetowej pisze:
Cytat:
Czy jest możliwość obniżenia kwoty mandatu?
Tak. W przypadku, gdy zaproponowana kwota mandatu jest zbyt duża w związku z Państwa ciężka sytuacją materialną lub osobistą, proszę do wypełnionego oświadczenia załączyć na oddzielnej kartce prośbę o obniżenie kwoty mandatu wraz z uzasadnieniem.

viper11 
Posterunkowy

Wysłany: 2011-11-29, 18:19   

Pether napisał/a:
Witam jestem tutaj nowy i w związku z fotką którą ten radar mi zrobił 03.07.2011r. mam pytanie. Wiem już że na pewno oznaczenie informujące o fotoradarze było w tym dniu na 100% niewidoczne (telefon do Pani redaktor gazety człuchowskiej).

Moje pytanie natomiast dotyczy położenia fotoradaru. Czy czasem zgodnie z przepisami fotoradar nie powinien być obligatoryjnie położony w pasie drogowym ?? Być może jestem w błędzie, ale na podstawie Waszych zdjęć, mojej słabej, ale jakiejś tam jednak znajomości przepisów wnioskuję że ten konkretny fotoradar jest położony na jakiejś tam działce ale raczej nie należącej do pasa drogowego. Czy w takim razie nie jest to podstawą do stwierdzenia że zdjęcia robione przez ten radar, nawet w przypadku widocznego oznakowania można sobie w .... wsadzić ??

I jak z tym pasem drogowym? Ze zdjęć wynnika jasno, że radar ustawiony jest poza pasem drogowym. (definicję czytałem). Czy jest to podstawa do odwołania się?

Przemo 
Nadinspektor

Wysłany: 2011-11-30, 05:05   

Nie.

Bezka 
Posterunkowy

Wysłany: 2012-05-07, 14:26   Zdjęcie

;)

Odpowiedz do tematu