|
Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami
|
|
Dąbki DW nr 203 Ustka - Koszalin |
| Autor |
Wiadomość |
Przemo
Nadinspektor

Pomógł: 364 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 3238 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 2009-09-10, 09:22 Dąbki DW nr 203 Ustka - Koszalin
|
|
|
W miejscowości Dąbki jest ustawiona wieża Traffi Tower, którą obsługuje SG z Darłowa. Wieża ustawiona jest w środku wioski po lewej stronie drogi jak jedzie się z kierunku Darłowa. Ograniczenie do 40 km/h
Dąbki
Woj. zachodniopomorskie
Powiat: sławieński
Gmina: Darłowo
|
|
|
|
 |
Mateusz
Podkomisarz

Pomógł: 268 razy Wiek: 23 Dołączył: 07 Wrz 2009 Posty: 1514 Skąd: SK/M
|
Wysłany: 2010-02-10, 21:17
|
|
|
KLIK
Dziwne tak ze patrzy z lewej strony.Wygląda choćby szlo wieżę obracać.
Ale pewnie i tak łapią oba kierunki.
| Cytat: | 17 lipca 2009, 21:15
Fotoradar w Dąbkach zwariował. Robił zdjęcia wszystkim kierowcom. Urządzenie oszalało z powodu akcji CBŚ
Fotoradar w Dąbkach "zwariował" i robi zdjęcia wszystkim kierowcom - zaalarmowali nas Czytelnicy. Nieoficjalnie ustaliliśmy, że powodem była akcja Centralnego Biura Śledczego tropiącego groźnego przestępcę. Na terenie całej miejscowości obowiązuje ograniczenie prędkości do 40 kilometrów. Od kilku tygodni pilnuje przestrzegania przepisów fotoradar ustawiony na końcu miejscowości. Wczoraj zaczął jednak zaskakiwać kierowców.
- Jechałem tą trasą i aż oniemiałem z wrażenia - opowiada nam jeden z kierowców. - Fotoradar błyskał i uwieczniał na zdjęciach wszystko co było w ruchu. Bez względu na prędkość, z jaką poruszały się pojazdy. Mnie zrobił "pamiątkowe" zdjęcie przy 32 kilometrach na godzinę. Jadącemu za mną radiowozowi policji także - opisywał.
- Fotografuje wszystkich?! Niemożliwe... Nic nie wiem o żadnych działaniach - przekonywał Krzysztof Mojsym, zastępca komendanta powiatowe w Sławnie.
- Zdarza się, że drogówka ustawia fotoradar w taki sposób, żeby wyłapywać kierowców jadących bez pasów - próbował wyjaśnić dziwne działanie urządzenia Maciej Karczyński, rzecznik zachodniopomorskiej policji. Fotoradar jest jednak własnością gminy. Zadzwoniliśmy do wójta Franciszka Kupracza.
- To test. Rozpoczęliśmy go o godz. 12 i potrwa do 22 - tłumaczył wczoraj wójt. Test?! Jakoś nie chciało nam się wierzyć, ze działające od dawna urządzenie na nowo jest testowane. Udało się nam ustalić nieoficjalnie, że to akcja CBŚ, które "wypożyczyło" gminne urządzenie do znalezienia groźnego przestępcy. Został namierzony jego telefon komórkowy na naszym terenie. Kolejnym krokiem było udokumentowanie z kim przebywa na wakacjach - poinformował nasz informator.
- Jeżeli ktoś nie przekroczył dopuszczalnej prędkości, to nie poniesie żadnych konsekwencji - uspokajał komendant sławieńskiej policji zdenerwowanych kierowców |
|
_________________ POMÓŻ OLI
Wieczna sznupajka
 |
|
|
|
 |
chrobot
Starszy Aspirant

Pomógł: 37 razy Dołączył: 30 Sie 2009 Posty: 287 Skąd: Disneyland
|
Wysłany: 2011-08-14, 11:36 Dąbki DW nr 203 Koszalin - Darłowo
|
|
|
Dąbki Fotoradar stacjonarny SG Darłowo ustawiony na 51 km/h w miejscowości obowiązuje ograniczenie do km/h.
 |
_________________ V1=Wunderwaffe |
|
|
|
 |
blackhonda6
Starszy Posterunkowy

Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 19 Skąd: poznań
|
|
|
|
 |
chrobot
Starszy Aspirant

Pomógł: 37 razy Dołączył: 30 Sie 2009 Posty: 287 Skąd: Disneyland
|
Wysłany: 2011-09-16, 13:33
|
|
|
muszę Ciebie nieco zmartwić , ale moja V1 wyła w tym miejscu .
Qmpel zarobił fotę.
Te cobry naprawdę ładnie wyglądają na szybach |
_________________ V1=Wunderwaffe |
|
|
|
 |
wielkinieznajom
Komisarz

Pomógł: 168 razy Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 1057 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: 2011-09-21, 10:15
|
|
|
| chrobot napisał/a: | Te cobry naprawdę ładnie wyglądają na szybach |
I był dobre jak tylko był fotorapid w Polsce i stare suszarki na X i K. Wtedy ten sprzęt to jeszcze jako tako działał, ale teraz to tylko muzeum |
_________________ Zgodnie z ustawą o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej, kopiowanie i rozpowszechnianie zdjęć mojego autorstwa jest niezgodne z prawem. Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

Pomógł: 1029 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 12028 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2012-01-14, 19:33
|
|
|
Nieznani sprawcy uszkodzili fotoradar
 |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|