|
Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami
|
|
DROGI ZAUFANIA |
| Autor |
Wiadomość |
Misial
Starszy Aspirant

Pomógł: 60 razy Wiek: 33 Dołączył: 09 Paź 2009 Posty: 454 Skąd: CNA
|
Wysłany: 2010-10-29, 15:59 DROGI ZAUFANIA
|
|
|
Dziś między Minikowem, a Ślesinem na DK 10 rozstawione zostały banery, ograniczenie było do 40km/h i zakaz wyprzedzania, jak robiłem zdjęcia, było kilku "śmiałków" co pomimo zakazu wyprzedzało. Kiedy podszedłem do Panów z GDDiA porozmawiać, poinformowali mnie, że jak była policja i telewizja, to wszyscy jechali grzecznie...
Czy taka akacja ma sens nie wiem.....
Statystyki 2009r.
Zabici: 4572 Ranni: 56046
Zabici piesi: 1467
Zabici dzieci: 128
Nadmierna prędkość zabici: 12438
Ofiary alkoholu zabici: 468
Panowie powiedzieli, że w drodze są 28 dni i każdego dnia rozstawiają to w innym punkcie. |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
pawel_1916
Nadinspektor iti patataj

Pomógł: 96 razy Dołączył: 05 Sie 2009 Posty: 2202 Skąd: Legia & Zagłębie
|
Wysłany: 2010-10-29, 19:18
|
|
|
| Lepiej było by karać pieszych za niestosowanie się do przepisów. Tak samo jak kierowców! Dodatkowo robić pobocza dla pieszych. |
| Cytat: | | Zgodnie z ustawą o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej, kopiowanie i rozpowszechnianie zdjęć mojego autorstwa jest niezgodne z prawem. Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 |
|
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

Pomógł: 1033 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 12065 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-10-29, 20:46
|
|
|
| Misial przypomniałeś mi pewną sprawę którą pilnie załatwić. A Drogi zaufania osobiście wydaje mi się że wydają pieniądze w błoto. Zamiast stawiać banery niech przeznaczą dodatkowe szkolenie i umoralnienie przyszłych kierowców uczących się na "L" |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
Misial
Starszy Aspirant

|
Wysłany: 2010-10-29, 22:54
|
|
|
Tu masz rację Robi, do tych Panów co obsługiwali tą akcję powiedziałem, że nieźle ktoś na tym zarobił. Było ograniczenie do 40km/h rzadko kto dostosowywał się do tej prędkości....
Dzięki "drogom zaufania" na odcinku Nakło Bydgoszcz w każdej wiosce stoi pusty maszt... i po co...
Jutro siadam do lektury nowych przepisów, dziś jakiś artykuł był w GW... |
 |
|
|
|
 |
Przemo
Nadinspektor

Pomógł: 366 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 3243 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 2010-10-29, 22:56
|
|
|
Za wiele sie nie zmieniło. Na autostradach :140: a na drogach ekspresowych |
_________________ Terror admin |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

|
Wysłany: 2010-10-29, 23:10
|
|
|
| Misial napisał/a: | | Jutro siadam do lektury nowych przepisów, dziś jakiś artykuł był w GW... |
Czytałem...tyle z niego wynika że nasz kochany rząd sprawił nam jeszcze jedną jednostkę terenową do golenia naszych portfeli (ITD) i zabrał gminom maszty na Krajówkach, wydłużył dochodzenia do 180 podniósł na Autobanach i Ekspresówkach prędkość i to by było na tyle zmian. Straże jak mogły golić frajerów za pomocą swoich maszynek do robienia pieniędzy będą dalej golić, prywaciarze też...z jednym małym ale że wszystkie siano ma iść na infrastrukturę drogową. |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
Misial
Starszy Aspirant

|
Wysłany: 2010-10-29, 23:27
|
|
|
jestem ciekaw czy może w przyszłości JRG też może będą nas kontrolować |
 |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

|
Wysłany: 2010-10-29, 23:48
|
|
|
Z tym pytaniem to już do ustawodawcy musisz się zgłosić, ale znając fantazję co poniektórych Orfeuszy niczego bym nie wykluczał. |
|
|
|
 |
Reliant
Starszy Sierżant

Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 47 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-10-30, 13:18
|
|
|
| Robi napisał/a: | | Zamiast stawiać banery niech przeznaczą dodatkowe szkolenie i umoralnienie przyszłych kierowców uczących się na "L" |
Święte słowa. Kiedyś nie zdzierżyłem i grzecznie zwróciłem uwagę kierującej "L", że czerwone światło na sygnalizatorze oznacza, że należy się zatrzymać a nie dodawać gazu.
Na co instruktor wzruszył ramionami i stwierdził "I co z tego, że było czerwone" Ręce opadają... |
_________________ www.savethescc.com |
|
|
|
 |
m3a
Starszy Aspirant

Pomógł: 47 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Posty: 760 Skąd: Częstochowa i powiat
|
Wysłany: 2010-10-31, 07:30
|
|
|
| Reliant napisał/a: | Robi napisał/a:
Zamiast stawiać banery niech przeznaczą dodatkowe szkolenie i umoralnienie przyszłych kierowców uczących się na "L"
Święte słowa. Kiedyś nie zdzierżyłem i grzecznie zwróciłem uwagę kierującej "L", że czerwone światło na sygnalizatorze oznacza, że należy się zatrzymać a nie dodawać gazu.
Na co instruktor wzruszył ramionami i stwierdził "I co z tego, że było czerwone" Ręce opadają... |
Dlatego nie ma się co dziwić, że osoba, która otrzyma dokument uprawniający do kierowania pojazdami będzie robić takie cuda na drodze
| pawel_1916 napisał/a: | | Dodatkowo robić pobocza dla pieszych. |
Ja się tak zastanawiam kto bierze kasę do kieszeni po modernizacji dróg, skoro tych poboczy jak nie było, tak dalej nie ma |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|