Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy Strona Główna Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
DROGI ZAUFANIA
Autor Wiadomość
Misial 
Starszy Aspirant

Wysłany: 2010-10-29, 15:59   DROGI ZAUFANIA

Dziś między Minikowem, a Ślesinem na DK 10 rozstawione zostały banery, ograniczenie było do 40km/h i zakaz wyprzedzania, jak robiłem zdjęcia, było kilku "śmiałków" :evil: co pomimo zakazu wyprzedzało. Kiedy podszedłem do Panów z GDDiA porozmawiać, poinformowali mnie, że jak była policja i telewizja, to wszyscy jechali grzecznie...

Czy taka akacja ma sens :/ nie wiem.....

Statystyki 2009r.

Zabici: 4572 Ranni: 56046

Zabici piesi: 1467

Zabici dzieci: 128

Nadmierna prędkość zabici: 12438

Ofiary alkoholu zabici: 468

Panowie powiedzieli, że w drodze są 28 dni i każdego dnia rozstawiają to w innym punkcie.

pawel_1916 
Nadinspektor
iti patataj

Wysłany: 2010-10-29, 19:18   

Lepiej było by karać pieszych za niestosowanie się do przepisów. Tak samo jak kierowców! Dodatkowo robić pobocza dla pieszych.
Zgodnie z ustawą o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej, kopiowanie i rozpowszechnianie zdjęć mojego autorstwa jest niezgodne z prawem. Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2010-10-29, 20:46   

Misial przypomniałeś mi pewną sprawę którą pilnie załatwić. A Drogi zaufania osobiście wydaje mi się że wydają pieniądze w błoto. Zamiast stawiać banery niech przeznaczą dodatkowe szkolenie i umoralnienie przyszłych kierowców uczących się na "L"

Misial 
Starszy Aspirant

Wysłany: 2010-10-29, 22:54   

Tu masz rację Robi, do tych Panów co obsługiwali tą akcję powiedziałem, że nieźle ktoś na tym zarobił. Było ograniczenie do 40km/h rzadko kto dostosowywał się do tej prędkości....

Dzięki "drogom zaufania" na odcinku Nakło Bydgoszcz w każdej wiosce stoi pusty maszt... i po co...

Jutro siadam do lektury nowych przepisów, dziś jakiś artykuł był w GW...

Przemo 
Nadinspektor

Wysłany: 2010-10-29, 22:56   

Za wiele sie nie zmieniło. Na autostradach :140: a na drogach ekspresowych :120:

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2010-10-29, 23:10   

Misial napisał/a:
Jutro siadam do lektury nowych przepisów, dziś jakiś artykuł był w GW...

Czytałem...tyle z niego wynika że nasz kochany rząd sprawił nam jeszcze jedną jednostkę terenową do golenia naszych portfeli (ITD) i zabrał gminom maszty na Krajówkach, wydłużył dochodzenia do 180 podniósł na Autobanach i Ekspresówkach prędkość i to by było na tyle zmian. Straże jak mogły golić frajerów za pomocą swoich maszynek do robienia pieniędzy będą dalej golić, prywaciarze też...z jednym małym ale że wszystkie siano ma iść na infrastrukturę drogową. :!:

Misial 
Starszy Aspirant

Wysłany: 2010-10-29, 23:27   

jestem ciekaw czy może w przyszłości JRG też może będą nas kontrolować :?:

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2010-10-29, 23:48   

Z tym pytaniem to już do ustawodawcy musisz się zgłosić, ale znając fantazję co poniektórych Orfeuszy niczego bym nie wykluczał. :WTF1: :gapa:

Reliant 
Starszy Sierżant

Wysłany: 2010-10-30, 13:18   

Robi napisał/a:
Zamiast stawiać banery niech przeznaczą dodatkowe szkolenie i umoralnienie przyszłych kierowców uczących się na "L"

Święte słowa. Kiedyś nie zdzierżyłem i grzecznie zwróciłem uwagę kierującej "L", że czerwone światło na sygnalizatorze oznacza, że należy się zatrzymać a nie dodawać gazu.
Na co instruktor wzruszył ramionami i stwierdził "I co z tego, że było czerwone" Ręce opadają...

m3a 
Starszy Aspirant

Wysłany: 2010-10-31, 07:30   

Reliant napisał/a:
Robi napisał/a:
Zamiast stawiać banery niech przeznaczą dodatkowe szkolenie i umoralnienie przyszłych kierowców uczących się na "L"

Święte słowa. Kiedyś nie zdzierżyłem i grzecznie zwróciłem uwagę kierującej "L", że czerwone światło na sygnalizatorze oznacza, że należy się zatrzymać a nie dodawać gazu.
Na co instruktor wzruszył ramionami i stwierdził "I co z tego, że było czerwone" Ręce opadają...

Dlatego nie ma się co dziwić, że osoba, która otrzyma dokument uprawniający do kierowania pojazdami będzie robić takie cuda na drodze :/

pawel_1916 napisał/a:
Dodatkowo robić pobocza dla pieszych.

Ja się tak zastanawiam kto bierze kasę do kieszeni po modernizacji dróg, skoro tych poboczy jak nie było, tak dalej nie ma :(

Odpowiedz do tematu