Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy Strona Główna Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Jarosławiec DK nr 74 Zamość - Hrubieszów
Autor Wiadomość
osclbn 
Podinspektor
Škoda driver

Wysłany: 2009-08-12, 15:08   Jarosławiec DK nr 74 Zamość - Hrubieszów

Maszt na wysokości szkoły w kierunku Zamościa. Podobno jest zdemontowany! Proszę o potwierdzenie informacji.

Cytat:
Wandale zniszczyli fotoradar. Straty: 24 tys. złotych

Dalej stoi przy drodze z Zamościa do Hrubieszowa, ale już nie robi zdjęć. Policja szuka sprawców, którzy w pod zamojskim Jarosławcu zniszczyli w nocy maszt fotoradaru. Straty oszacowano na blisko 24 tys. zł.

Swoją obecność w zaznaczyli wymalowanym na maszcie czerwoną farbą hasłem: "J..ć fotoradar”, zniszczyli jeszcze tablicę ogłoszeniową, którą zdobi również na czerwono wulgarny napis z błędem ortograficznym oraz szkic męskich narządów płciowych.

Ustawiony przy drodze pobliżu szkoły maszt został przegięty, a skrzynka zamalowana. Urządzenie pomiarowe skierowane jest teraz na pustą działkę po drugiej stronie ulicy, gdzie od czasu do czasu przebiegnie kot lub pies.

– Często jeżdżę tą trasą i za każdym razem zwalniam – mówi Janusz Lebiedowicz. – Dzisiaj też odruchowo nacisnąłem na hamulec, choć wiedziałem, że urządzenie jest zniszczone. – Może powinienem się cieszyć, ale powiem szczerze: nie pochwalam takich zachowań – mówi inny kierowca. – Przecież ten fotoradar został zakupiony za pieniądze podatników, a więc i moje.

Mieszkańcy Jarosławca są oburzeni. – Niedługo zaczyna się rok szkolny i moja córka będzie musiała jakoś dotrzeć do córki – mówi prosząca o niepodawanie nazwiska mieszkanka wioski. – Do tej pory niemal wszyscy kierowcy tutaj zwalniali i było bezpiecznie, teraz niektórzy zaczną szaleć.

Mundurowi szukają sprawców.

– Zwracamy się do osób, które były świadkami zniszczenia bądź też mają jakiekolwiek informacje na temat sprawcy tego czynu o kontakt z dyżurnym zamojskiej komendy – apeluje Joanna Kopeć, rzecznik prasowy zamojskiej policji.

Za zniszczenie mienia grozi do 5 lat pozbawienia wolności. Ale sprawcy muszą się również liczyć z tym, że będą musieli pokryć wyrządzoną szkodę.

źródło: Dziennik Wschodni

Andrzej234 
Posterunkowy

Wysłany: 2009-12-20, 09:58   

Ostatnio przejeżdżając przez Jarosławiec zauważyłem że maszt został zdemontowany.Kierowcy to chyba już z przyzwyczajenia zwalniają tam.

osclbn 
Podinspektor
Škoda driver

Wysłany: 2011-05-20, 21:50   

Jak poinformował mnie dzisiaj Paweł PL, masztu nadal nie ma, są jedynie znaki informujące o kontroli fotoradarowej.

Temat zamykam. W razie pojawienia się masztu ponownie, proszę o PW.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi