Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy Strona Główna Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Kościelisko DP Zakopane - Witów
Autor Wiadomość
approx 
Posterunkowy

Wysłany: 2011-09-29, 01:11   

Jeśli jest faktycznie jak mówisz to mnie zmartwiłeś. Taryfikator mówi ze - o 21-30 km/godz. 100-200 zł wiec są tzw. widełki zazwyczaj która stawkę dają?

Sloww 
Posterunkowy

Wysłany: 2011-11-28, 16:00   

Witam wszystkich forumowiczów :)
approx napisał/a:
Jeśli jest faktycznie jak mówisz to mnie zmartwiłeś. Taryfikator mówi ze - o 21-30 km/godz. 100-200 zł wiec są tzw. widełki zazwyczaj która stawkę dają?

Kolega już coś dostał od Strażników?
Jechałem też na tym odcinku jakieś 2 tygodnie temu i mi błysło z takiego małego masztu :oops:
jak jest ktoś na tym forum to proszę o pomoc, jak uniknąć płacenia albo choć zmniejszyć mandat?

Sloww 
Posterunkowy

Wysłany: 2011-12-12, 16:51   

Już wszystko jasne na odcinku 2700m drogi wojewódzkiej 958 w Witowie " dzielni" strażnicy gminni suszą za pomocą Multa Radar C. Dziwne że za przekroczenie o 21km/h !!! na 50km/h mam do wyboru zapłacić 110 jak się przyznam lub 210 bez pkt. karnych. Taryfikator mówi przecież co innego.
Swoją drogą wydaje mi się że nie jechałem aż 71km/h, czy to możliwe że fotoradar był źle ustawiony?

osclbn 
Podinspektor
Škoda driver

Wysłany: 2011-12-12, 20:08   

Sloww, jest możliwe że był źle ustawiony ale nie udowodnisz im teraz tego. Z przenośnego fotoradaru mogą w zasadzie od +1km/h, w prawie jest mowa tylko o tolerancji w masztach.
Z tego co pamiętam, to według przepisów jeśli nie wskażesz kierującego to mandat 500zł bez punktów, więc trochę za niską kwotę napisali Ci.

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2011-12-12, 21:06   

Mogą taką dać ponieważ tam jest do 500zł, a nie z urzędu 500. Interpretacja własna każdej ze straży wiejskich. :oops: Ja bym brał 210 czy ile to tam masz, płacił i miał ich w głębokim poważaniu.

Sloww 
Posterunkowy

Wysłany: 2011-12-13, 11:30   

osclbn napisał/a:
jest możliwe że był źle ustawiony ale nie udowodnisz im teraz tego
Więc jak przy następnej okazji mogę im to udowodnić? :| Mogłem się zatrzymać i sfotografować miejsce ustawienia fotoradaru. Skoro strażnicy mogą nas kontrolować to my też ich prace :lol:

osclbn napisał/a:
Z przenośnego fotoradaru mogą w zasadzie od +1km/h, w prawie jest mowa tylko o tolerancji w masztach.
Właśnie dziwi mnie przekroczenie o ten 1km/h żeby podnieść próg kary :( Pamiętam jak mi błysło to zahamowałem do 40km/h a liczniki jak wiadomo jeszcze zawyżają prędkość. Może ktoś jeszcze majstrował przy tych zdjęciach, ale to już temat do innego działu...?

osclbn napisał/a:
Z tego co pamiętam, to według przepisów jeśli nie wskażesz kierującego to mandat 500zł bez punktów, więc trochę za niską kwotę napisali Ci.
Raczej nie mam zamiaru nie wskazywać kierującego i dostać z górnych widełek, już bym wolał nie przyjąć mandatu i iść od razu pod sąd :oops:

Robi napisał/a:
Ja bym brał 210 czy ile to tam masz, płacił i miał ich w głębokim poważaniu.
Pewno wezmę te 110zł + 4pkt. karne gratis bo mam mało :D A w głębokim poważaniu to już ich mam :rotfl5:

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2011-12-13, 14:48   

Sloww napisał/a:
Skoro strażnicy mogą nas kontrolować to my też ich prace :lol:

Jakbyś nie zauważył robimy to od bardzo dawna ;)
Sloww napisał/a:
Pewno wezmę te 110zł + 4pkt. karne gratis bo mam mało :D

Dzisiaj 4 jutro nie daj Bóg 10 i już masz 14, a dzisiaj dostać 10 punkcików to nie jest problem. Nie szczędź tej 100 i bierz bez punktów.

Sloww 
Posterunkowy

Wysłany: 2011-12-15, 12:21   

Jak odeśle oświadczenie meilem to powinienem mieć jakiś potwierdzenie? I po jakim czasie przyjdzie jak rozumie mandacik? :D:

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2011-12-15, 15:34   

Sloww napisał/a:
Jak odeśle oświadczenie meilem to powinienem mieć jakiś potwierdzenie?

Jak sobie zażyczysz to czemu nie, dobra wola odbiorcy. To w Twoim interesie leży aby mieć potwierdzenie więc polecam formę pocztową, będzie bezpieczniejsza w tym przypadku.

Odpowiedz do tematu