|
Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami
|
|
Kościelisko DP Zakopane - Witów |
| Autor |
Wiadomość |
approx
Posterunkowy

|
Wysłany: 2011-09-29, 01:11
|
|
|
| Jeśli jest faktycznie jak mówisz to mnie zmartwiłeś. Taryfikator mówi ze - o 21-30 km/godz. 100-200 zł wiec są tzw. widełki zazwyczaj która stawkę dają? |
|
|
|
 |
Sloww
Posterunkowy

|
Wysłany: 2011-11-28, 16:00
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów
| approx napisał/a: | | Jeśli jest faktycznie jak mówisz to mnie zmartwiłeś. Taryfikator mówi ze - o 21-30 km/godz. 100-200 zł wiec są tzw. widełki zazwyczaj która stawkę dają? |
Kolega już coś dostał od Strażników?
Jechałem też na tym odcinku jakieś 2 tygodnie temu i mi błysło z takiego małego masztu
jak jest ktoś na tym forum to proszę o pomoc, jak uniknąć płacenia albo choć zmniejszyć mandat? |
|
|
|
 |
Sloww
Posterunkowy

|
Wysłany: 2011-12-12, 16:51
|
|
|
Już wszystko jasne na odcinku 2700m drogi wojewódzkiej 958 w Witowie " dzielni" strażnicy gminni suszą za pomocą Multa Radar C. Dziwne że za przekroczenie o 21km/h !!! na 50km/h mam do wyboru zapłacić 110 jak się przyznam lub 210 bez pkt. karnych. Taryfikator mówi przecież co innego.
Swoją drogą wydaje mi się że nie jechałem aż 71km/h, czy to możliwe że fotoradar był źle ustawiony? |
|
|
|
 |
osclbn
Podinspektor Škoda driver

Pomógł: 227 razy Dołączył: 10 Sie 2009 Posty: 3002 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2011-12-12, 20:08
|
|
|
Sloww, jest możliwe że był źle ustawiony ale nie udowodnisz im teraz tego. Z przenośnego fotoradaru mogą w zasadzie od +1km/h, w prawie jest mowa tylko o tolerancji w masztach.
Z tego co pamiętam, to według przepisów jeśli nie wskażesz kierującego to mandat 500zł bez punktów, więc trochę za niską kwotę napisali Ci. |
|
 |
Robi
Nadinspektor

Pomógł: 1033 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 12081 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-12-12, 21:06
|
|
|
Mogą taką dać ponieważ tam jest do 500zł, a nie z urzędu 500. Interpretacja własna każdej ze straży wiejskich. Ja bym brał 210 czy ile to tam masz, płacił i miał ich w głębokim poważaniu. |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
Sloww
Posterunkowy

|
Wysłany: 2011-12-13, 11:30
|
|
|
| osclbn napisał/a: | | jest możliwe że był źle ustawiony ale nie udowodnisz im teraz tego | Więc jak przy następnej okazji mogę im to udowodnić? Mogłem się zatrzymać i sfotografować miejsce ustawienia fotoradaru. Skoro strażnicy mogą nas kontrolować to my też ich prace
| osclbn napisał/a: | | Z przenośnego fotoradaru mogą w zasadzie od +1km/h, w prawie jest mowa tylko o tolerancji w masztach. | Właśnie dziwi mnie przekroczenie o ten 1km/h żeby podnieść próg kary Pamiętam jak mi błysło to zahamowałem do 40km/h a liczniki jak wiadomo jeszcze zawyżają prędkość. Może ktoś jeszcze majstrował przy tych zdjęciach, ale to już temat do innego działu...?
| osclbn napisał/a: | | Z tego co pamiętam, to według przepisów jeśli nie wskażesz kierującego to mandat 500zł bez punktów, więc trochę za niską kwotę napisali Ci. | Raczej nie mam zamiaru nie wskazywać kierującego i dostać z górnych widełek, już bym wolał nie przyjąć mandatu i iść od razu pod sąd
| Robi napisał/a: | | Ja bym brał 210 czy ile to tam masz, płacił i miał ich w głębokim poważaniu. | Pewno wezmę te 110zł + 4pkt. karne gratis bo mam mało A w głębokim poważaniu to już ich mam |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

|
Wysłany: 2011-12-13, 14:48
|
|
|
| Sloww napisał/a: | Skoro strażnicy mogą nas kontrolować to my też ich prace |
Jakbyś nie zauważył robimy to od bardzo dawna | Sloww napisał/a: | Pewno wezmę te 110zł + 4pkt. karne gratis bo mam mało |
Dzisiaj 4 jutro nie daj Bóg 10 i już masz 14, a dzisiaj dostać 10 punkcików to nie jest problem. Nie szczędź tej 100 i bierz bez punktów. |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
Sloww
Posterunkowy

|
Wysłany: 2011-12-15, 12:21
|
|
|
Jak odeśle oświadczenie meilem to powinienem mieć jakiś potwierdzenie? I po jakim czasie przyjdzie jak rozumie mandacik? |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

|
Wysłany: 2011-12-15, 15:34
|
|
|
| Sloww napisał/a: | | Jak odeśle oświadczenie meilem to powinienem mieć jakiś potwierdzenie? |
Jak sobie zażyczysz to czemu nie, dobra wola odbiorcy. To w Twoim interesie leży aby mieć potwierdzenie więc polecam formę pocztową, będzie bezpieczniejsza w tym przypadku. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|