|
Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami
|
|
koszt zakupu i montażu fotoradaru stacjonarnego |
| Autor |
Wiadomość |
blagierkaa
Posterunkowy

|
Wysłany: 2011-03-31, 22:27 koszt zakupu i montażu fotoradaru stacjonarnego
|
|
|
Witam,
czy ktoś mógłby mi podać przykładowe firmy, które zajmują się tego typu działalnością? Szukam i szukam w sieci i nie mogę odnaleźć, może wybieram złe zestawienia wyrazów.
Z tego co mi wiadomo to koszt i montaż fotoradaru waha się ok. 160-170 tys. zł, czy to prawdziwe ceny?
Gdzie mogłabym znaleźć dokładnie regulacje prawne, kto i gdzie może montować fotoradary, jakie powinny spełniać warunki techniczne itd. |
_________________ Dzyn dybry |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

Pomógł: 1033 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 12081 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-03-31, 23:35
|
|
|
Polska Zurad
Czeski Ramet
Multanova Szwajcaria
| Cytat: | | Z tego co mi wiadomo to koszt i montaż fotoradaru waha się ok. 160-170 tys. zł, czy to prawdziwe ceny? |
Mówisz o stacjonarnego zabudowie czy tylko przenośnej Napisz co konkretnie Cię interesuje.
| blagierkaa napisał/a: | | Gdzie mogłabym znaleźć dokładnie regulacje prawne, kto i gdzie może montować fotoradary, jakie powinny spełniać warunki techniczne itd. |
Regulacje Prawne ustalają MSWiA, MG, oraz GDDiA. |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
blagierkaa
Posterunkowy

|
Wysłany: 2011-04-01, 08:28
|
|
|
Nie znam się na fotoradarach ale chodzi mi o taki zamontowany na stałe 'w słupie'.
Należę do pewnego stowarzyszenia, w naszej miejscowości dochodzi często do bardzo groźnych wypadków, niejednokrotnie wieczorami są tu urządzane nielegalne wyścigi. Policja z własnej inicjatywy postawiła znak ograniczenia prędkości i wprowadziła okazjonalne patrole.
Aby mieszkańcy mogli czuć sie bezpiecznie został podany pomysł aby choć w części pokryć koszt zakupu i montażu fotoradaru..... Nie wiem czy ten pomysł jest możliwy do realizacji z różnych przyczyn: finansowych i prawnych.....
Jeśli wiedziałabym więcej mogłabym podjąć dalsze kroki.
Myślisz, że ten pomysł dałby się zrealizować? |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

Pomógł: 1033 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 12081 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-04-01, 08:39
|
|
|
| W zależności czy to jest teren prywatny czy gminny czy jaki. Jeżeli jesteście stowarzyszeniem/radą gminy możecie dofinansowac instytucję publiczną w tym przypadku Policję w zakupie takiego urządzenia nie ma problemu. Kupic każdy może gorzej już z czerpaniem tzw. "zysków". Temat jest do realizacji jak najbardziej tylko potrzebne są zgody wielu instytucji które wymieniłem wcześniej. |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
blagierkaa
Posterunkowy

|
Wysłany: 2011-04-01, 13:08
|
|
|
hmmm.. czyli jednak pomysł jest możliwy do realizacji.
Nie ukrywam, że zamierzamy również czerpać korzyści z nałożonych mandatów.
Czy mógłbyśmi również powiedzieć jaki fotoradar byś polecił oraz jaki byłyby całkowity koszt jego nabycia itd.?
Wpierw powinnam gdzie się zgłosić z naszym pomysłem? Urząd Gminy? Komisariat policji? |
|
|
|
 |
Przemo
Nadinspektor

Pomógł: 366 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 3246 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 2011-04-01, 13:14
|
|
|
| Ja wiem że dziś jest 1 kwietnia ale bez przesady. Na jakiej zasadzie chcecie czerpać profity z mandatów? Co to za stowarzyszenie co nie zna obowiazującego w Polsce prawa. |
_________________ Terror admin |
|
|
|
 |
Pawel PL
Podinspektor

Pomógł: 224 razy Wiek: 27 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 1458 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2011-04-01, 13:27
|
|
|
| Zgłoście się do prywatnej firmy z foto przenośnym. |
_________________ Życie tak krótko TRWA , więc uważaj ... |
|
|
|
 |
renee
Komisarz

Pomógł: 255 razy Wiek: 30 Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 1346 Skąd: Poznań / Warszawa
|
Wysłany: 2011-04-01, 13:55
|
|
|
Pachnie 1 kwietnia |
_________________ P9 RENEE |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|