|
Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami
|
|
Łomża DK nr 61/63 Ostrołęka - Augustów |
| Autor |
Wiadomość |
renold5870
Podinspektor

Pomógł: 132 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 1152 Skąd: XYX
|
Wysłany: 2009-08-12, 20:15 Łomża DK nr 61/63 Ostrołęka - Augustów
|
|
|
Maszty do fotoradarów w Łomży:
al. Legionów (róg ul. Przykoszarowej, przy Jednostce Wojskowej - wlot od Ostrowi Mazowieckiej)
w związku z przebudową drogi na dzień dzisiejszy maszt zdemontowany
ul. Wojska Polskiego (wlot od Ostrołęki) ograniczenie do 40km/h
al. Piłsudskiego (okolice ul. Bema i Konstytucji 3-go Maja, przy światłach dla pieszych)
al. Piłsudskiego (przy szpitalu)
ul. Sikorskiego
ul. Zawadzka
Często słupy obracane są w jedną bądź drugą stronę.
W Łomży Policja i Straż Miejska ma po jednym fotoradarze. Często wystawiają na trójnogu.
Łomża
Woj. podlaskie
Powiat: łomżyński (grodzki)
Miasto: Łomża |
|
| Ostatnio zmieniony przez renold5870 2011-10-05, 06:17, w całości zmieniany 8 razy |
|
|
|
 |
Mateusz
Podkomisarz

Pomógł: 267 razy Wiek: 23 Dołączył: 07 Wrz 2009 Posty: 1481 Skąd: SK/M
|
Wysłany: 2011-01-27, 12:54
|
|
|
| Cytat: | Sześć masztów, jeden fotoradar
Łomżyńska policja nie będzie musiała usuwać z ulic masztów do fotoradarów, bo wszystkie są „prawdziwe”, czyli można na każdym umieścić urządzenie do rejestracji wykroczeń kierowców i będzie ono działać. Nowe przepisy mówią tylko o konieczności usunięcia atrap, czyli masztów lipnych, bez podłączeń. Na łomżyńskich ulicach masztów jest w sumie sześć: 2 przy ul. Piłsudskiego, po jednym przy Zawadzkiej, Sikorskiego, al. Legionów i Wojska Polskiego. Tajemnicą poliszynela jest, że nasza policja dysponuje tylko jednym fotoradarem, który jest przenoszony z jednego masztu na drugi. Tak więc prawdopodobieństwo, że fotoradar „cyknie” nam zdjęcie, gdy przekraczamy dozwoloną prędkość, wynosi 16,6 proc. Jednak maszty pozytywnie motywują kierowców, zwłaszcza tych lubiących ostrą jazdę, do zdejmowania nogi z gazu i to jest ich wielka zaleta. Zwłaszcza na łomżyńskich dwupasmówkach, gdzie niektórzy kierowcy czują się jak na autostradach. Warto pamiętać, że przenośny fotoradar ma także Straż Miejska, która może pojawić się z nim w każdym miejscu. Lepiej się więc pilnować i jechać tak, jak nakazują znaki drogowe. Od wykroczenia, zarejestrowanego przez fotoradar, nie można się wywinąć żadnym tłumaczeniem, a mandaty podrożały! |
 |
_________________ POMÓŻ OLI
Wieczna sznupajka
 |
|
|
|
 |
renold5870
Podinspektor

|
Wysłany: 2011-01-27, 16:27
|
|
|
Na zdjęciu maszt zlokalizowany przy al. Piłsudskiego (naprzeciwko szpitala) |
|
|
|
|
 |
renold5870
Podinspektor

|
Wysłany: 2011-10-05, 06:16
|
|
|
W związku z przebudową drogi maszt na Al. Legionów (wlot od strony Ostrowi Mazowieckiej) został zdemontowany.
Natomiast przed każdym masztem pojawiły się tablice |
|
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

Pomógł: 942 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 10626 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-10-06, 17:50
|
|
|
A wcześniej ich nie było |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|