Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy Strona Główna Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Michalin DK nr 62 Serock - Wyszków
Autor Wiadomość
dinho 
Aspirant

Wysłany: 2010-03-29, 11:44   Michalin DK nr 62 Serock - Wyszków

Przenośny fotoradar stoi nieopodal Szkoły Podstawowej nr 2 w Michalinie. Dopuszczalna prędkość na tym odcinku wynosi 40/h. Fotoradar robi zdjęcia nadjeżdżającym od strony torów i ronda przy ul. 3 Maja w Michalinie. Fotoradar wynajety od prywatnej firmy i przez nią wystawiany

radi 
Starszy Posterunkowy

Wysłany: 2010-04-02, 23:20   Re: Michalin DK nr 62 Serock - Wyszków

dinho napisał/a:
Fotoradar wynajety od prywatnej firmy i przez nią wystawiany

Ciekawe czy mają choć jednego wyszkolonego zgodnie z przepisami strażnika w towarzystwie. Jeśli nie - czyżby ciekawy temat dla prokuratury?

Maryanek
Generalny Inspektor

Wysłany: 2010-04-03, 11:04   

A po co ci strażnik...jako wypełniacz w samochodzie czy co :P :lol:

radi 
Starszy Posterunkowy

Wysłany: 2010-04-03, 11:47   

Maryanek napisał/a:
A po co ci strażnik...jako wypełniacz w samochodzie czy co :P :lol:

Jak to po co - jak narazie MSWiA nie uprawniło każdej prywatnej osoby czy firmy do prowadzenia kontroli za pomocą takiej urządzeń. Więc musi się to odbywać conajmniej z udziałem policjanta bądź strażnika miejskiego. W dodatku po odpowiednim przeszkoleniu i to nie przez jakąś firmę, tylko np. centrum szkolenia policji.

Jeśli jest inaczej - to ani fotki nie mają mocy prawnej (bo kto zaręczy że urządzenie było prawidłowo użytkowane) a wręcz może zachodzić podejrzenie przestępstwa.

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2010-04-03, 14:16   

Ja sam byłem świadkiem wielokrotnie jak prywatna firma na rzecz straży dokonywała pomiaru, a może inaczej pomiar dokonywał się sam, a on pilnował sprzętu....i zgłoś to teraz do Prokuratora. :roll:

radi 
Starszy Posterunkowy

Wysłany: 2010-04-03, 14:29   

Robi napisał/a:
Ja sam byłem świadkiem wielokrotnie jak prywatna firma na rzecz straży dokonywała pomiaru, a może inaczej pomiar dokonywał się sam, a on pilnował sprzętu....i zgłoś to teraz do Prokuratora. :roll:

No i w tzw. "idealnym świecie" przy każdej takiej sytuacji właściwie wypadałoby się zatrzymać i wezwać policję.. to może by się ukróciło takie chamskie dojenie dokonywane wyraźnie wbrew prawu. Dopóki będzie mniej czy bardziej nieświadome przyzwolenie na takie sytuacje to wszyscy będą dawać się strzyc.

pawel_1916 
Nadinspektor
iti patataj

Wysłany: 2010-04-03, 22:40   

Panowie a ja mam jedno pytanie! Skąd jest ta informacja?! Michalin na tej trasie to wioska gdzie nie ma ronda ani torów :) Do tego dochodzi ograniczenie do 40 km/h - wybaczcie ostatnio jechałem tam w poniedziałek i nic takiego nie widziałem w tamtej okolicy. Zresztą na stronie Gminy Somianka nie istnieje nawet taka szkoła! Może to inny Michalin ;)

Pomijam, że na tej trasie miejsce które tak wygląda to wjazd do Wyszkowa za Somianką na wysokości stadionu Bugu Wyszków (zaznaczam, że nie wiem czy to jest to miejsce).
Zgodnie z ustawą o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej, kopiowanie i rozpowszechnianie zdjęć mojego autorstwa jest niezgodne z prawem. Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170

dinho 
Aspirant

Wysłany: 2010-04-07, 10:11   

Cytat:
Panowie a ja mam jedno pytanie! Skąd jest ta informacja?!

Ze strony gminy Somianka i jest to w Michalinie tak napisali

Odpowiedz do tematu