|
Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami
|
|
Michalin DK nr 62 Serock - Wyszków |
| Autor |
Wiadomość |
dinho
Aspirant

Pomógł: 228 razy Wiek: 30 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 2387 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-03-29, 11:44 Michalin DK nr 62 Serock - Wyszków
|
|
|
Przenośny fotoradar stoi nieopodal Szkoły Podstawowej nr 2 w Michalinie. Dopuszczalna prędkość na tym odcinku wynosi 40/h. Fotoradar robi zdjęcia nadjeżdżającym od strony torów i ronda przy ul. 3 Maja w Michalinie. Fotoradar wynajety od prywatnej firmy i przez nią wystawiany
 |
|
|
|
 |
radi
Starszy Posterunkowy

Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 16 Skąd: Stepy Mazowsza
|
Wysłany: 2010-04-02, 23:20 Re: Michalin DK nr 62 Serock - Wyszków
|
|
|
| dinho napisał/a: | Fotoradar wynajety od prywatnej firmy i przez nią wystawiany
|
Ciekawe czy mają choć jednego wyszkolonego zgodnie z przepisami strażnika w towarzystwie. Jeśli nie - czyżby ciekawy temat dla prokuratury? |
|
|
|
 |
Maryanek
Generalny Inspektor

Pomógł: 118 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 2260 Skąd: Środa Wielkopolska
|
Wysłany: 2010-04-03, 11:04
|
|
|
A po co ci strażnik...jako wypełniacz w samochodzie czy co |
|
 |
radi
Starszy Posterunkowy

|
Wysłany: 2010-04-03, 11:47
|
|
|
| Maryanek napisał/a: | A po co ci strażnik...jako wypełniacz w samochodzie czy co |
Jak to po co - jak narazie MSWiA nie uprawniło każdej prywatnej osoby czy firmy do prowadzenia kontroli za pomocą takiej urządzeń. Więc musi się to odbywać conajmniej z udziałem policjanta bądź strażnika miejskiego. W dodatku po odpowiednim przeszkoleniu i to nie przez jakąś firmę, tylko np. centrum szkolenia policji.
Jeśli jest inaczej - to ani fotki nie mają mocy prawnej (bo kto zaręczy że urządzenie było prawidłowo użytkowane) a wręcz może zachodzić podejrzenie przestępstwa. |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

Pomógł: 1033 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 12081 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-04-03, 14:16
|
|
|
Ja sam byłem świadkiem wielokrotnie jak prywatna firma na rzecz straży dokonywała pomiaru, a może inaczej pomiar dokonywał się sam, a on pilnował sprzętu....i zgłoś to teraz do Prokuratora. |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
radi
Starszy Posterunkowy

|
Wysłany: 2010-04-03, 14:29
|
|
|
| Robi napisał/a: | Ja sam byłem świadkiem wielokrotnie jak prywatna firma na rzecz straży dokonywała pomiaru, a może inaczej pomiar dokonywał się sam, a on pilnował sprzętu....i zgłoś to teraz do Prokuratora. |
No i w tzw. "idealnym świecie" przy każdej takiej sytuacji właściwie wypadałoby się zatrzymać i wezwać policję.. to może by się ukróciło takie chamskie dojenie dokonywane wyraźnie wbrew prawu. Dopóki będzie mniej czy bardziej nieświadome przyzwolenie na takie sytuacje to wszyscy będą dawać się strzyc. |
|
|
|
 |
pawel_1916
Nadinspektor iti patataj

Pomógł: 96 razy Dołączył: 05 Sie 2009 Posty: 2202 Skąd: Legia & Zagłębie
|
Wysłany: 2010-04-03, 22:40
|
|
|
Panowie a ja mam jedno pytanie! Skąd jest ta informacja?! Michalin na tej trasie to wioska gdzie nie ma ronda ani torów Do tego dochodzi ograniczenie do 40 km/h - wybaczcie ostatnio jechałem tam w poniedziałek i nic takiego nie widziałem w tamtej okolicy. Zresztą na stronie Gminy Somianka nie istnieje nawet taka szkoła! Może to inny Michalin
Pomijam, że na tej trasie miejsce które tak wygląda to wjazd do Wyszkowa za Somianką na wysokości stadionu Bugu Wyszków (zaznaczam, że nie wiem czy to jest to miejsce). |
| Cytat: | | Zgodnie z ustawą o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej, kopiowanie i rozpowszechnianie zdjęć mojego autorstwa jest niezgodne z prawem. Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 |
|
|
|
|
 |
dinho
Aspirant

Pomógł: 228 razy Wiek: 30 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 2387 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-04-07, 10:11
|
|
|
| Cytat: | | Panowie a ja mam jedno pytanie! Skąd jest ta informacja?! |
Ze strony gminy Somianka i jest to w Michalinie tak napisali |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|