Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy Strona Główna Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Miłki DK nr 63 Orzysz - Giżycko
Autor Wiadomość
Przemo 
Nadinspektor

Wysłany: 2011-10-19, 08:45   Miłki DK nr 63 Orzysz - Giżycko

Urząd Gminy w Miłkach rozpisał przetarg na: "usługi pomocnicze dla Straży Gminnej w Miłkach związane z wykroczeniami drogowymi" czyli w skrócie mówiąc na obsługę fotoradarową gminy. Gmina leży na szlaku wielkich jezior mazurskich, będą płakać turyści w przyszłym roku.

osclbn 
Podinspektor
Škoda driver

Wysłany: 2011-10-19, 09:03   

Ciekawy zapis:
Cytat:
Użyczenie samochodu typu pick-up dla straży gminnej, który po zawarciu, umowy przejdzie na własność Zamawiającego na podstawie aktu darowizny. Samochód nie musi być nowy, może być używany, ale wykonawca zobowiązany jest na cały okres trwania umowy, udzielić na niego gwarancji polegającej na pokrywaniu kosztów naprawy awarii niewynikających z normalnej eksploatacji samochodu,.

Gdzie do obsługi fotoradaru i tak wykonawca musi udostępnić swój samochód ;) Według mnie, już w gminie wiedzą, kto wygra ;) Chociaż można zrobić psikusa, wystartować w przetargu i dać im 15-letnią skodę pickup, albo dużego fiata ;)

Przemo 
Nadinspektor

Wysłany: 2011-11-25, 12:33   

Coś wiemy, ale nie wszystko

Cytat:
Na podstawie decyzji Rady Gminy powstała STRAŻ GMINNA. Straż jest w fazie organizacyjnej, otrzymała lokal (II piętro), który znajduje się w budynku Urzędu Gminy – wejście obok GOPSu.

Gmina otrzymała narzędzie do egzekwowania prawa, chodzi tu między innymi o zajęcie się „dzikimi” wysypiskami śmieci, uszczelnienie gospodarki wodno-kanalizacyjnej, jak również zajęcie się problemem porzucanych zwierząt. W drodze przetargu została wyłoniona firma, która zabezpieczy niezbędny sprzęt w postaci fotoradaru, który już wkrótce stanie na naszych drogach. Gmina otrzyma również samochód i niezbędny sprzęt do obsługi fotoradaru.

osclbn 
Podinspektor
Škoda driver

Wysłany: 2011-11-29, 14:26   

Przetarg wygrała jakaś firma z Gdańska, czyli I-Tauer lub Radarsystem - tylko tyle telefonicznie dowiedziałem się. Zadzwoniłem zgłosić, że nigdzie nie udostępnili wyników przetargu, mimo iż już powinny być na ich BIPie . Pan z którym rozmawiałem poinformował mnie, że zaraz dowie się dlaczego tej informacji nie ma i postara się jak najszybciej naprawić ten błąd.

P.S. Mój post powyżej jest do usunięcia.

Przemo 
Nadinspektor

Wysłany: 2011-11-29, 22:05   

Jak z Gdańska to Radarsystem ewentualnie Meronk. I-Tauer jest z Bytomia.

osclbn 
Podinspektor
Škoda driver

Wysłany: 2011-12-01, 17:16   

SG Miłki dostanie samochód typu pick-up od firmy RADARSYSTEM, wartość zamówienia to 482 160 zł brutto - jak za rok pracy to całkiem sporo w porównaniu do innych przetargów.

Odpowiedz do tematu