Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy Strona Główna Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Niemcy
Autor Wiadomość
Przemo 
Nadinspektor

Wysłany: 2009-08-31, 22:27   Niemcy

Jak wiadomo w Niemczech na trzy pasmowych autostradach nie ma ograniczeń szybkości więc teoretycznie można hulać ile dusza zapragnie. Z tym, że co jakiś czas poustawiane są takie bramy z fotoradarami a przed nimi znaki zmiennej treści. Gdy na tych znakach pojawia się ograniczenie wtedy FR są aktywne. Więc czasami i na niemieckiej autostradzie może pojawić się ograniczenie. Poza tym trzeba uważać na wszystkich Baustellach (ograniczenia ze względu na roboty drogowe). Sami właśnie czekamy na fotkę zasadzoną ze stojacego na pasie wyłączonym samochodu.

DiFFerentiaL 
Młodszy Inspektor

Pomogła: 196 razy
Wysłany: 2009-08-31, 22:42   

przemook napisał/a:
Sami właśnie czekamy na fotkę zasadzoną ze stojacego na pasie wyłączonym samochodu.

Możecie się nie doczekać ;)
Od jakiegoś czasu przestałem liczyć ile razy błysnęło mi na wspomnianych Baustelle`ach.

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2009-08-31, 22:49   

A AR żadnego nie mieliście tylko tak na waleta żeście pruli? Do Helmutów to już bez AR nie warto jeździć.

Przemo 
Nadinspektor

Wysłany: 2009-08-31, 22:59   

My jesteśmy Lech Poznań i żadnego sprzętu nie potrzebujemy :mrgreen: A tak na poważnie to z tym wyjazdem było takie zamieszanie, że nie miałem nawet czasu pomyśleć. Dość powiedzieć, że wybraliśmy się bez żadnej mapy ze spierdoloną nawigacją. Ale szczęśliwie już jesteśmy w kraju.

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2009-08-31, 23:07   

O ja durny żem zapomniał że my Lech Poznań :lol: Wybacz. Wyjazd pełen atrakcji jak widać tylko jeszcze brakowało wam do kompletu jakiegoś Merola z wideo na pokładzie. :roll:

czapla 
Aspirant

Wysłany: 2009-09-01, 11:24   

Fotki pewnie nie otrzymacie a co do Antyradaru w Niemczech to raczej szkoda go zabierać. Pomógł mi dwa razy ale w DDR a w tamtych Niemczech to już tylko trza śmigac na wyłączonym bo pika bez przerwy :(

Przemo 
Nadinspektor

Wysłany: 2009-09-02, 14:47   

To, ze fotki nie dostaniemy to ja wiem. Zresztą olać to, ale kolega, który kierował jest cały czas zestrachany a jeszcze mu powiedziałem, że przy takiej szybkości to co najmniej 250€ mandat :mrgreen:

Maryanek
Generalny Inspektor

Wysłany: 2009-09-02, 18:03   

przemook napisał/a:
jeszcze mu powiedziałem, że przy takiej szybkości to co najmniej 250€ mandat

Jakie 250, a 500 nie łaska :mrgreen:

Mateusz 
Podkomisarz

Wysłany: 2009-09-07, 17:21   Re: Niemcy

przemook napisał/a:
Jak wiadomo w Niemczech na trzy pasmowych autostradach nie ma ograniczeń szybkości więc teoretycznie można hulać ile dusza zapragnie. Z tym, że co jakiś czas poustawiane są takie bramy z fotoradarami a przed nimi znaki zmiennej treści. Gdy na tych znakach pojawia się ograniczenie wtedy FR są aktywne. Więc czasami i na niemieckiej autostradzie może pojawić się ograniczenie. Poza tym trzeba uważać na wszystkich Baustellach (ograniczenia ze względu na roboty drogowe). Sami właśnie czekamy na fotkę zasadzoną ze stojącego na pasie wyłączonym samochodu.

[url=http://images37.foto...8dm.jpg]Obrazek[/URL]

To co akurat pokazałeś to nie jest fotoradar tylko kontrola poboru opłat od pojazdów powyżej 12 TON :) Jako mieszkaniec Niemiec dużo wiem na ten temat . I polecam to stronkę z radarami w Niemczech http://bilder.radarfalle.de/
MOJE SERIE http://bilder.radarfalle.de/de/u1291

http://www.youtube.com/watch?v=tyuXKRWM3Nk

piter 
Komisarz

Wysłany: 2009-09-13, 12:07   

I my się denerwujemy jak nasi chowają FR :mrgreen: w tych nimcach to jest normalnie kamuflaż :shock:

Mateusz 
Podkomisarz

Wysłany: 2009-09-14, 16:02   

To zależy gdzie co na przykład W Schwerin to maskują na całego a kolo mnie to tak znowu nie jest szansa zobaczyć wystarczająco wcześnie.Jak się wie co szukać. Zresztą po jakimś czasie wie się gdzie zawsze stoją. W radiu tez mówią gdzie stoją ;)

:P

Fotoradary MOBILNE W Niemczech

Multanova 6F
Traffipax Speedhoot
ESO 1.0
ESO 3.0
ESO q80
Multanova Multagaurd
Vitronic Poliscanspeed
Levitec XV2
Mesta 208

Misial 
Starszy Aspirant

Wysłany: 2009-12-17, 14:52   

jakby ktoś wybierał się do Berlina przez Kostrzyn warto uważać w miejscowości Maschnow (gdzie to ;) ) , wracając ostatnio od siostry na początku miejscowości po obu strona Pan coś rozstawiał bardzo nisko umieszczone jakiś fotoradar - tak jak na powyższej fotce, jeden skierowany w jedną stronę na wylatująych, drugi skierowany na wlatujących do miejscowości. A następnie w środku miejscowości sygnał w Ka ... na parkingu przy jezdni postawiony Citroen lub Peugeot Partner a w nim za tylną szybką celująca zabaweczka... co i jak dokładnie nie widziałem, bo już szarawo się robiło...

m3a 
Starszy Aspirant

Wysłany: 2009-12-17, 15:40   

Kufra :x wszyscy, wszędzie szukają pieniędzy, każdy kombinuje jak tylko może :!: jak tu drugiego op... z kasy. Taka rzeczywistość :|

Maryanek
Generalny Inspektor

Wysłany: 2009-12-17, 15:57   

Niemcy od dawna wiodą prym w tej dziedzinie w Europie więc nie rozumiem tego swoistego poruszenia. Na drugim miejscu są Anglicy, a na trzecim dumnie kroczymy my z całym zastępem Straży Wiesko/Gminno Miejskich :/

Misial 
Starszy Aspirant

Wysłany: 2009-12-17, 19:46   

a tutaj fajny tutek jak robi pomiar TRAFFIPHOT S

Odpowiedz do tematu