|
Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami
|
|
Rumunia |
| Autor |
Wiadomość |
Mar
Starszy Sierżant

|
Wysłany: 2010-08-16, 10:26 Rumunia
|
|
|
Ostatnio przejechałem rzeczony kraj i mam parę spostrzeżeń
Najpowszechniejszą praktyką jest tam stosowanie dwóch samochodów do połowów.
Pierwszy, nieoznakowany, często jakaś stara Dacia lub busik ma wstawiony fotoradarek. Kilkakrotnie zwróciłem uwagę, że mają one otwartą klapę bagażnika lub tylne drzwi.
Kasjerzy stoją w oznakowanym, kilkaset metrów dalej.
Z takimi pułapkami można się spotkać bardzo szybko, za prawie każdym przejściem granicznym, przy wjeździe do Rumunii.
Oczywiście sprzęt włączony na stałe, tak, że antyradar sygnalizuje z daleka, ale kiedy wypatrujemy ich urządzenia i nie znamy tej sztuczki, można pomyśleć, że to jakaś fałszywka |
_________________ RX65, Harry II |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

Pomógł: 1033 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 12105 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-08-16, 10:30
|
|
|
Metody istne jak na Słowacji |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
wielkinieznajom
Komisarz

Pomógł: 168 razy Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 1057 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: 2010-08-16, 19:16
|
|
|
| Czasami tam używają MultaRadarów na pasmo K. Czasami można się pomylić;( |
_________________ Zgodnie z ustawą o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej, kopiowanie i rozpowszechnianie zdjęć mojego autorstwa jest niezgodne z prawem. Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 |
|
|
|
 |
Przemo
Nadinspektor

Pomógł: 366 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 3247 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 2011-07-31, 12:27
|
|
|
Z pozdrowieniami z krainy hrabiego Draculi.
Na poboczu stoi sobie zwykła oznakowana Dacia Logan MCV 1.6 100 KM a w środku siedzi fotoradar. Sprzet firmy Traffipax. Dwie ciekawostki z Rumunii: od czasu jak w zeszłym roku pojawiły się te pojazdy Politia praktycznie nie używa suszarek, druga ciekawostka jest taka że często focą też na autostradach. Zresztą styl jazdy rumunów jest specyficzny i Policjanty mają co robić |
_________________ Terror admin |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

Pomógł: 1033 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 12105 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-08-09, 11:36
|
|
|
Przynajmniej chłopaki z rumuńskiej nie muszą moknąc tylko napstrykają sobie na spokojnie co mają napstrykac i heya. W ten oto sposób mają taaaaaaaaki urobek. |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
jasin
Starszy Sierżant

Pomógł: 5 razy Dołączył: 22 Wrz 2011 Posty: 46 Skąd: strefa WN
|
Wysłany: 2012-01-12, 20:26
|
|
|
| Robi napisał/a: | Przynajmniej chłopaki z rumuńskiej nie muszą moknąc tylko napstrykają sobie na spokojnie co mają napstrykac i heya. W ten oto sposób mają taaaaaaaaki urobek. |
hehe, dziś spotkałem lepszy numer - oznakowany radiowóz bez załogi (załoga w pobliskiej kanjpie na kawie) na poboczu na poboczu, w środku aktywny sprzęt dający w X |
_________________ dupa |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|