Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy Strona Główna Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Sadki DK nr 10 Nakło n/Notecią - Piła
Autor Wiadomość
Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2011-01-22, 19:50   

Misial, co to są za dziwne zdjęcia w twoich poście :?:

Misial 
Starszy Aspirant

Wysłany: 2011-09-08, 13:01   

Robi napisał/a:
Misial, co to są za dziwne zdjęcia w twoich poście :?:

usunąłem je ale musisz poprawić post... nie wiem, pewnie ktoś miał z podobną nazwą i taki kocioł wyszedł...

Ale Forum Nakło jeden user wkleił taki oto artykuł:

źródło Forum Nakło

Trochę pod beretką ma komendant nie równo;

Cytat:
Trzeba dokonać zmian w projekcie, zakupić znaki. Koszty planujemy pokryć wypracowanymi przez nas dochodami - dodaje.

Czyli trzeba będzie ustawić niski próg... w samych Sadkach nie powinno stanowić to problemu... wszak jest przez kawałek 40km/h .... wiec będzie można ustawić się na 51km/h :D

Cytat:
Neulitz niechętnie komentuje wprowadzone zmiany. - To duże ułatwienie dlakierowców. Informuje się ich wprost, na jakim odcinku drogi jest kontrolowana prędkość i na jakiej odległości. Dysponując tego typu informacjami nie sposób nie zastosować się do prędkości obowiązującej na danym odcinku drogi. Po przejechaniu podanej odległości na nowo będzie można rozwijać prędkość. [/b]Kolejna kwestia to koszty, na jakie naraża się samorządy gminne. Jak już zauważyłem, te wszystkie zmiany kosztują—wyjaśnia Neulitz.[/b]

No ale walenie po krzaczorach już na samym wylocie miejscowości to było dbanie o porządek... :lol: :lol:

Misial 
Starszy Aspirant

Wysłany: 2011-11-23, 21:30   

Jak znajdę trochę czasu, to wkleję artykuł.

SG Sadki już atakuje... jak na razie w dziwnym miejscu DĘBOWO - link i zamierzają obstawić w znaki Sadki, jak będę u teściów wezmę aparat co by zdjęcia znaków porobić ;)

Komediant Straży Gminnej z Sadek jak mówił tak przystąpił do działania:

- Sadki ul. Mickiewicza , jadąc od strony Samostrzela (zdjęcie wykonane telefonem), co najlepsze, że znak jest tylko z jednej strony, więc na dobre jak ktoś będzie zjeżdżał z DK 10 nie jest poinformowany o możliwej kontroli radarowej:

źródło Forum Nakło

Misial 
Starszy Aspirant

Wysłany: 2011-12-07, 23:02   

Dzisiaj miałem szczęście i spotkałem Straż Gminną z Sadek... nowe zdjęcia wozu:

Porozmawiałem ze Strażnikami, tolerancja jest godna ;) +20km/h

Zadałem pytanie odnośnie tego znaku w Sadkach, na ulicy Mickiewicza, z zapytaniem dlaczego tylko z jednej strony mamy znak D-51 (miała być podpucha)... i miły strażnik oznajmił mi, że pomiar będą robić tylko autom nadjeżdżającym od strony Samostrzela w kierunku DK10

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2011-12-08, 01:06   

Cytat:
Zadałem pytanie odnośnie tego znaku w Sadkach, na ulicy Mickiewicza, z zapytaniem dlaczego tylko z jednej strony mamy znak D-51 (miała być podpucha)... i miły strażnik oznajmił mi, że pomiar będą robić tylko autom nadjeżdżającym od strony Samostrzela w kierunku DK10

Bingo, zostanę wróżką, gorzej jak będą walić po plecach :rotfl5:

Przemo 
Nadinspektor

Wysłany: 2011-12-08, 04:31   

Nie mogą, W rozporządzeniu wyraźnie jest napisane, że ma być oznakowane ze wszystkich kierunków z których będzie prowadzony pomiar

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2011-12-08, 17:23   

A w życiu jak w to w życiu, co poniektórzy mieli wyznaczone 100m mierzyli na 290 więc co tam przecież o parę zdjęć w plecy nie chodzi. :rotfl5:

Misial 
Starszy Aspirant

Wysłany: 2012-05-05, 09:41   

Nowe oznaczenie:

Końcówka Sadek w kierunku Samostrzela na odcinku 1,4km .. czyli w sumie chyba cały Samostrzel

Odpowiedz do tematu