|
Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami
|
|
Skoroszów DK nr 15 Trzebnica - Krotoszyn |
| Autor |
Wiadomość |
anceps
Sierżant

Pomógł: 9 razy Dołączył: 12 Maj 2011 Posty: 37 Skąd: kujawsko-pomorskie
|
Wysłany: 2011-05-24, 17:10 Skoroszów DK nr 15 Trzebnica - Krotoszyn
|
|
|
A teraz przedstawiam Wam nietypową sytuację w miejscowości DZIADKOWO i RAKŁOWICE gdzie znak postawiony jest na wlocie do miejscowości Dziadkowo (od strony Milicza), po czym zmienia się nazwa miejscowości na Rokławice i powielenia znaku nie ma Dopiero na wylocie z Rakłowic jest znak .
Zaznaczam, że wg obowiązujących przepisów jest to możliwe:
| Cytat: | ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 3 lipca 2003 r. w sprawie szczegółowych warunków technicznych dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego i warunków ich umieszczania na drogach (Dz. U. z dnia 23 grudnia 2003 r. załącznik nr 1, pkt. 5.2.49.)
Jeżeli obszar zabudowany obejmuje sąsiadujące miejscowości, to na ich granicy nie umieszcza się znaku D-43, a w odległości do 50 m za znakiem E-17a wskazującym wjazd do następnej miejscowości umieszcza się znak D-42 stanowiący potwierdzenie kontynuacji obszaru zabudowanego. W takim przypadku na drogach jednojezdniowych dopuszcza się stosowanie znaku D-42 o wysokości 530 mm. |
Wielu jednak widząc zieloną tablicę z przekreśloną nazwą miejscowości myśli, że wraz z nią skończył się teren zabudowany.
A na to tylko czekają właśnie ONI:
fot. Rokławice - 10m przed tablicą D-43 w stronę Krotoszyna...
Nr rejestracyjny zaczyna się na DMI więcej niestety nie zdążyłem zapamiętać
Dzisiaj tj. 24.05 br widziany był przeze mnie w miejscowości SKOROSZÓW.
A oto najświeższe dane pozyskane ze strony internetowej dolnośląskiej Policji:
| Cytat: | Pomiary prędkości, jak i kontrole aut, odbywać się będą w następujących miejscowościach do czasu odwołania:
1. droga krajowa nr 15
.- miejscowości Miłochowice, Stawiec, Dziadkowo, Raklowice - brak chodnika dla pieszych w powyższych miejscowościach.
2. droga wojewódzka nr 448
- miejscowości Czarnogoździce, Wierzchowice, Krośnice ul. Szkolna i Parkowa.
3. droga wojewódzka nr 439
- miejscowości Świętoszyn, Miłosławice, Sułów uLMilicka i Żmigrodzka.
4. droga powiatowa nr 1420
- miejscowości Wszewilki i Godnowa
5. droga powiatowa 1450
- Bukowice ul. Wrocławska
6. miejscowość Milicz
- ciąg drogi nr 15 przebiegający ul. Trzebnicka, Piłsudskiego, Parkową i Krotoszyńską
- ul. Wojska Polskiego, 1-go Maja, pl.Waresiaka, Kopernika, Mickiewicza
7. miejscowość Cieszków
- ciąg drogi nr 15 przebiegający ul. Sikorskiego i Krotoszyńską.
Powyższe miejsca niebezpieczne zostały ustalone na podstawie miesięcznej analizy zdarzeń drogowych oraz obserwacji natężenia ruchu poczynionego przez policjantów pełniących codzienną służbę na drogach. Przy typowaniu miejsc niebezpiecznych wzięto również pod uwagę sugestie społeczeństwa powiatu milickiego przekazane pisemnie i na spotkaniach z udziałem służb RD i dzielnicowych.
|
źródło:
www.milicz.policja.gov.pl
Bądźcie czujni!!!
Bye
woj. dolnośląskie
pow. milicki
gm. Cieszków
 |
_________________ * President Harry + Presenter 877 *
 |
|
|
|
 |
skansen [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-25, 11:59
|
|
|
| anceps napisał/a: |
Wielu jednak widząc zieloną tablicę z przekreśloną nazwą miejscowości myśli, że wraz z nią skończył się teren zabudowany.
|
To dość powszechny błąd. We Francji spotkałem się z sytuacją, że na dłuższych odcinkach terenu zabudowanego były znaki przypominające z tabliczką z napisem PRZYPOMNIENIE.
Podobnie sporo osób sądzi (w tym do niedawna ja), że teraz każdy fotoradar musi być oznaczony tablicą, a dotyczy to tylko SM. |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

Pomógł: 1033 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 12105 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-05-25, 12:53
|
|
|
| skansen napisał/a: | | Podobnie sporo osób sądzi (w tym do niedawna ja), że teraz każdy fotoradar musi być oznaczony tablicą, a dotyczy to tylko SM. |
ITD również ten przepis obowiązuje. |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
renee
Komisarz

Pomógł: 255 razy Wiek: 30 Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 1346 Skąd: Poznań / Warszawa
|
Wysłany: 2011-05-25, 17:51
|
|
|
| anceps, zajrzyj sobie do Bytowa jakie tam są fotki z fotoradarem schowanym zaraz za tablicą terenu zabudowanego. |
_________________ P9 RENEE |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|