|
Toruń |
| Autor |
Wiadomość |
zybi2008
Sierżant nieoznakowanym mowie NIE!!!

|
Wysłany: 2011-10-10, 21:55
|
|
|
| Polak. napisał/a: | | No na 24h to go nie zostawili nigdy bo pracują tylko na dwie zmiany więc od 22 już ich nie ma na ulicach. |
do puki karta pamięci jest nie zapełniona to samochód może sobie stać i stać ale powinien być w nim strażnik a go tam nie było tylko ktoś kto ma blisko i ma czas powinien to zfilmować i zanieść do TV i głowy by się posypały sorki upomnienia jak to w naszym kraju bywa |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

Pomógł: 1033 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 12105 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-10-10, 22:11
|
|
|
| Niekoniecznie musiał być w tym pojeździe, równie dobrze mógł stać w drugim obok i mieć czujne oko na sprzęt. |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
Polak.
Nadkomisarz

Pomógł: 62 razy Wiek: 18 Dołączył: 06 Sie 2009 Posty: 1050 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 2011-10-11, 01:21
|
|
|
| Głupoty opowiada kolega z Bydgoszczy, Strażnicy u nas póki co pracują tylko na dwie zmiany i coś Ci się najzwyczajniej przywidziało. Od kiedy w Toruniu SM fotoradary wozi Doblo i strzela z niego zdjęcia, wszyscy właściciele niebieskich Doblo stawiają swoje maszyny przy ulicy, żeby ludzie zwalniali...podejrzewam, że widziałeś coś w tym stylu. Bo nasza SM robi fotki tylko do 22 max 23 i zawsze, powtarzam ZAWSZE jest Strażnik w środku. |
|
 |
zybi2008

|
Wysłany: 2011-10-11, 19:58
|
|
|
| Polak. napisał/a: | | Głupoty opowiada kolega z Bydgoszczy, |
kurde kolego wiem co widzałem bo na CB o tym mówili i miałem nawet to nagrane videorejstratorem sam byłem zaskoczony ale stał na Broniewskiego KOŁO MYJNI w nocy |
|
|
|
 |
Mateusz
Podkomisarz

Pomógł: 269 razy Wiek: 23 Dołączył: 07 Wrz 2009 Posty: 1516 Skąd: SK/M
|
Wysłany: 2011-10-11, 20:43
|
|
|
No to moze tylko parkowal ? Przeciez fotoradar jest na stale w aucie.No i mam pytanie
A skad wiesz ze niebylo Straznika .Sprawdzales ? POwiedz mi Jak to w nocy zobaczysz ?Staly przed nim ? Pozatym niewszystko co na CB gadaja jest prawda...........niejedne niby dzialajace maszty byly puste lub myla marki nieoznakowanych. |
_________________ POMÓŻ OLI
Wieczna sznupajka
 |
|
|
|
 |
zybi2008

|
Wysłany: 2011-10-11, 21:13
|
|
|
kolego jadąc koło djablo jesteś wstanie zobaczyć brak strażnika i fotoradar w bagażniku przecież nie jest mały |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

|
Wysłany: 2011-10-12, 00:32
|
|
|
| To zapodaj to nagranie ze swej łaski jak możesz... |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
zybi2008

|
Wysłany: 2011-10-12, 17:21
|
|
|
niestety kolego jakiś czas temu to było a karta ma 32 pamięci więc po zapełnieniu nadpisuje się więc jak pisałem ( miałem nagrane ) |
|
|
|
 |
osclbn
Podinspektor Škoda driver

Pomógł: 227 razy Dołączył: 10 Sie 2009 Posty: 3018 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2011-11-30, 11:45
|
|
|
| Cytat: | Jak toruńska straż miejska dostarcza zdjęcia z fotoradaru?
Bat na niepłacących mandaty czy naginanie przepisów? Nasz słuchacz został powiadomiony listem za potwierdzeniem odbioru o popełnieniu drogowego wykroczenia. Ten jednak niczego nie podpisywał.
Weselin Radew jest Polakiem bułgarskiego pochodzenia. Jest zameldowany w Toruniu. Przejeżdżając Szosą Chełmińska przekroczył prędkość. Zarejestrował to fotoradar.
Po pewnym czasie dostał list od straży miejskiej. Naszego słuchacza, którego nie było w chwili dostarczenia przesyłki w domu, zdziwiło to, że oderwana była tzw. żółta kartka, czyli zwrotka. Pierwsze podejrzenie padło na pocztę, ale szybko okazało się, że stoją za tym strażnicy miejscy. Zdaniem Radewa, rozmowa z jednym z naczelników nie należała do przyjemnych:
Z-ca komendanta straży miejskiej w Toruniu Jarosław Paralusz potwierdził nam, że strażnik osobiście dostarczył w ten sposób powiadomienie. Jego zdaniem, jest to zgodne z prawem, bo list nie miał charakteru poleconego:
Nasz słuchacz nie zamierza jednak kierować sprawy do sądu. A co Wy o tym myślicie? Spotkaliście się z podobną sytuacją? Czekamy na Wasze komentarze. |
źródlo + cały materiał audio: GRA.fm Toruń |
|
 |
osclbn

|
Wysłany: 2012-02-08, 09:39
|
|
|
| Cytat: | Do czego służy fotoradar?
Przeglądałem sobie budżet mojego miasta na ten rok, będąc ciekawym inwestycji. Oto, co znalazłem na temat fotoradaru. Przypuszczam, że takich miast są tysiące i wszędzie te wpływy są precyzyjnie planowane.
Oto strona z budżetu Torunia na ten rok. Na czerwono zaznaczyłem przewidywane wpływy z fotoradaru.
Zwróćcie uwagę: wszystkie wpływy z mandatów od straży miejskiej to nieco ponad dwa miliony złotych. Sam fotoradar to ponad milion złotych. A przecież oprócz fotoradaru są jeszcze mandaty za parkowanie, śmiecenie, nieodśnieżanie, za blokowanie wjazdu, za przeklinanie (są takie w Toruniu) i za setki innych wykroczeń porządkowych. Nikt już nie ma chyba wątpliwości do czego służy fotoradar i jakie pieniądze zarabia.
Z wykonania budżetu w kolejnym roku jest rozliczany prezydent miasta, który jest szefem komendanta straży miejskiej. Wykonanie budżetu sprawdza też Regionalna Izba Obrachunkowa. Toruń to jedno z setek miast, które mają fotoradary.
W skali kraju ostatnio Rostowski zaplanował wpływy z mandatów wystawianych przez policję na miliard złotych. Myślę, że przy wpływach samorządów z fotoradarów razem, te wpływy policji to jest pikuś.
Informację, którą zamieściłem w skanie wziąłem stąd: http://www.bip.torun.pl/cms.php?Kod=121 |
MM Toruń
 |
|
 |
Robi
Nadinspektor

|
Wysłany: 2012-03-19, 21:33
|
|
|
SM Toruń i walenie z paki Multą 6f.
 |
|
|
|
 |
Asia
Nadkomisarz

Pomogła: 170 razy Wiek: 31 Dołączyła: 02 Wrz 2009 Posty: 791 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2012-03-20, 13:43
|
|
|
| Im tak wolno mierzyć prędkość? Nie muszą go wystawić na zewnątrz? |
|
|
|
 |
osclbn

|
Wysłany: 2012-03-20, 13:48
|
|
|
| Asia, według instrukcji obsługi będącej załącznikiem do Zatwierdzenia Typu, Multanova działać w samochodzie jeśli mierzy przez tylną szybę. |
|
 |
osclbn

|
Wysłany: 2012-04-13, 14:14
|
|
|
| Cytat: | Uwaga na fotoradar! Zobacz gdzie namierzają
Kierowcy spieszący się do pracy mogą dziś szybka jazdę przypłacić mandatem. Na piratów poluje fotoradar.
Urządzenie ustawione jest na Wrzosach, na rogu Szosy Chełmińskiej i ulicy Jeleniej. |
Gazeta.pl Toruń
| Cytat: | Wiemy, gdzie dziś w Toruniu łapią na fotoradar
A właściwie na fotoradary, bo w piątek rano na ulicach naszego miasta można natknąć się na dwa takie urządzenia
Pierwsze stoi przy Szosie Chełmińskiej obok Zespołu Szkół Muzycznych. Drugie - przy ul. Lubickiej, na wysokości zakładu pogrzebowego. |
Gazeta.pl Toruń |
|
 |
osclbn

|
Wysłany: 2012-05-08, 09:53
|
|
|
| Cytat: | Łapią kierowców na fotoradary. Noga z gazu!
Dwa fotoradary mierzą prędkość samochodów jadących przez Toruń.
Straż miejska ustawiła się z pierwszym fotoradarem przy Szosie Chełmińskiej, w pobliżu Zespołu Szkół Muzycznych. Drugie urządzenie, koło fabryki płatków śniadaniowych, fotografuje jadących Szosą Lubicką w stronę Rubinkowa. |
Gazeta.pl Toruń |
|
 |
|
|