Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy Strona Główna Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Toruń
Autor Wiadomość
zybi2008 
Sierżant
nieoznakowanym mowie NIE!!!

Wysłany: 2011-10-10, 21:55   

Polak. napisał/a:
No na 24h to go nie zostawili nigdy bo pracują tylko na dwie zmiany więc od 22 już ich nie ma na ulicach.

do puki karta pamięci jest nie zapełniona to samochód może sobie stać i stać ale powinien być w nim strażnik a go tam nie było :( tylko ktoś kto ma blisko i ma czas powinien to zfilmować i zanieść do TV i głowy by się posypały :DD: sorki upomnienia jak to w naszym kraju bywa

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2011-10-10, 22:11   

Niekoniecznie musiał być w tym pojeździe, równie dobrze mógł stać w drugim obok i mieć czujne oko na sprzęt.

Polak. 
Nadkomisarz

Wysłany: 2011-10-11, 01:21   

Głupoty opowiada kolega z Bydgoszczy, Strażnicy u nas póki co pracują tylko na dwie zmiany i coś Ci się najzwyczajniej przywidziało. Od kiedy w Toruniu SM fotoradary wozi Doblo i strzela z niego zdjęcia, wszyscy właściciele niebieskich Doblo stawiają swoje maszyny przy ulicy, żeby ludzie zwalniali...podejrzewam, że widziałeś coś w tym stylu. Bo nasza SM robi fotki tylko do 22 max 23 i zawsze, powtarzam ZAWSZE jest Strażnik w środku.

zybi2008 
Sierżant

Wysłany: 2011-10-11, 19:58   

Polak. napisał/a:
Głupoty opowiada kolega z Bydgoszczy,

kurde kolego wiem co widzałem bo na CB o tym mówili i miałem nawet to nagrane videorejstratorem sam byłem zaskoczony ale stał na Broniewskiego KOŁO MYJNI w nocy

Mateusz 
Podkomisarz

Wysłany: 2011-10-11, 20:43   

No to moze tylko parkowal ? Przeciez fotoradar jest na stale w aucie.No i mam pytanie :P
A skad wiesz ze niebylo Straznika .Sprawdzales ? POwiedz mi Jak to w nocy zobaczysz ?Staly przed nim D-51 ? Pozatym niewszystko co na CB gadaja jest prawda...........niejedne niby dzialajace maszty byly puste lub myla marki nieoznakowanych. :D:

Wieczna sznupajka

zybi2008 
Sierżant

Wysłany: 2011-10-11, 21:13   

kolego jadąc :50: koło djablo jesteś wstanie zobaczyć brak strażnika i fotoradar w bagażniku przecież nie jest mały

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2011-10-12, 00:32   

To zapodaj to nagranie ze swej łaski jak możesz...

zybi2008 
Sierżant

Wysłany: 2011-10-12, 17:21   

niestety kolego jakiś czas temu to było a karta ma 32 :( pamięci więc po zapełnieniu nadpisuje się więc jak pisałem ( miałem nagrane )

osclbn 
Podinspektor
Škoda driver

Wysłany: 2011-11-30, 11:45   

Cytat:
Jak toruńska straż miejska dostarcza zdjęcia z fotoradaru?

Bat na niepłacących mandaty czy naginanie przepisów? Nasz słuchacz został powiadomiony listem za potwierdzeniem odbioru o popełnieniu drogowego wykroczenia. Ten jednak niczego nie podpisywał.

Weselin Radew jest Polakiem bułgarskiego pochodzenia. Jest zameldowany w Toruniu. Przejeżdżając Szosą Chełmińska przekroczył prędkość. Zarejestrował to fotoradar.

Po pewnym czasie dostał list od straży miejskiej. Naszego słuchacza, którego nie było w chwili dostarczenia przesyłki w domu, zdziwiło to, że oderwana była tzw. żółta kartka, czyli zwrotka. Pierwsze podejrzenie padło na pocztę, ale szybko okazało się, że stoją za tym strażnicy miejscy. Zdaniem Radewa, rozmowa z jednym z naczelników nie należała do przyjemnych:

Z-ca komendanta straży miejskiej w Toruniu Jarosław Paralusz potwierdził nam, że strażnik osobiście dostarczył w ten sposób powiadomienie. Jego zdaniem, jest to zgodne z prawem, bo list nie miał charakteru poleconego:

Nasz słuchacz nie zamierza jednak kierować sprawy do sądu. A co Wy o tym myślicie? Spotkaliście się z podobną sytuacją? Czekamy na Wasze komentarze.

źródlo + cały materiał audio: GRA.fm Toruń

osclbn 
Podinspektor
Škoda driver

Wysłany: 2012-02-08, 09:39   

Cytat:
Do czego służy fotoradar?

Przeglądałem sobie budżet mojego miasta na ten rok, będąc ciekawym inwestycji. Oto, co znalazłem na temat fotoradaru. Przypuszczam, że takich miast są tysiące i wszędzie te wpływy są precyzyjnie planowane.

Oto strona z budżetu Torunia na ten rok. Na czerwono zaznaczyłem przewidywane wpływy z fotoradaru.
Zwróćcie uwagę: wszystkie wpływy z mandatów od straży miejskiej to nieco ponad dwa miliony złotych. Sam fotoradar to ponad milion złotych. A przecież oprócz fotoradaru są jeszcze mandaty za parkowanie, śmiecenie, nieodśnieżanie, za blokowanie wjazdu, za przeklinanie (są takie w Toruniu) i za setki innych wykroczeń porządkowych. Nikt już nie ma chyba wątpliwości do czego służy fotoradar i jakie pieniądze zarabia.

Z wykonania budżetu w kolejnym roku jest rozliczany prezydent miasta, który jest szefem komendanta straży miejskiej. Wykonanie budżetu sprawdza też Regionalna Izba Obrachunkowa. Toruń to jedno z setek miast, które mają fotoradary.
W skali kraju ostatnio Rostowski zaplanował wpływy z mandatów wystawianych przez policję na miliard złotych. Myślę, że przy wpływach samorządów z fotoradarów razem, te wpływy policji to jest pikuś.

Informację, którą zamieściłem w skanie wziąłem stąd: http://www.bip.torun.pl/cms.php?Kod=121

MM Toruń

Robi 
Nadinspektor

Wysłany: 2012-03-19, 21:33   

SM Toruń i walenie z paki Multą 6f.

Asia 
Nadkomisarz

Pomogła: 170 razy
Wysłany: 2012-03-20, 13:43   

Im tak wolno mierzyć prędkość? Nie muszą go wystawić na zewnątrz?

osclbn 
Podinspektor
Škoda driver

Wysłany: 2012-03-20, 13:48   

Asia, według instrukcji obsługi będącej załącznikiem do Zatwierdzenia Typu, Multanova działać w samochodzie jeśli mierzy przez tylną szybę.

osclbn 
Podinspektor
Škoda driver

Wysłany: 2012-04-13, 14:14   

Cytat:
Uwaga na fotoradar! Zobacz gdzie namierzają

Kierowcy spieszący się do pracy mogą dziś szybka jazdę przypłacić mandatem. Na piratów poluje fotoradar.

Urządzenie ustawione jest na Wrzosach, na rogu Szosy Chełmińskiej i ulicy Jeleniej.

Gazeta.pl Toruń

Cytat:
Wiemy, gdzie dziś w Toruniu łapią na fotoradar

A właściwie na fotoradary, bo w piątek rano na ulicach naszego miasta można natknąć się na dwa takie urządzenia

Pierwsze stoi przy Szosie Chełmińskiej obok Zespołu Szkół Muzycznych. Drugie - przy ul. Lubickiej, na wysokości zakładu pogrzebowego.

Gazeta.pl Toruń

osclbn 
Podinspektor
Škoda driver

Wysłany: 2012-05-08, 09:53   

Cytat:
Łapią kierowców na fotoradary. Noga z gazu!

Dwa fotoradary mierzą prędkość samochodów jadących przez Toruń.

Straż miejska ustawiła się z pierwszym fotoradarem przy Szosie Chełmińskiej, w pobliżu Zespołu Szkół Muzycznych. Drugie urządzenie, koło fabryki płatków śniadaniowych, fotografuje jadących Szosą Lubicką w stronę Rubinkowa.

Gazeta.pl Toruń

Odpowiedz do tematu