|
Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami
|
|
TruCam |
| Autor |
Wiadomość |
cart
Starszy Posterunkowy

Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Paź 2009 Posty: 21 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-03-02, 16:30 TruCam
|
|
|
Amerykańskie urządzenie TruCam po pomyślnym zdaniu testów rozpoczęło pracę na lubelskich drogach. Nieduży laserowy radar wyjątkowo skutecznie radzi sobie z piratami drogowymi.
Robi zdjęcia i kręci kolorowe filmy w wysokiej rozdzielczości. Rejestruje wykroczenia już z 1200 metrów, przy czym kierowcy nawet nie wiedząc, że zostali przyłapani nie ostrzegają innych. Urządzenie jest w stanie zrobić 120 zdjęć na minutę. Policjanci i inspektorzy mogą go używać z wiaduktów, pobocza, a także z wnętrza radiowozu, po czym zdjęcia lub filmy przesyłają tym samym urządzeniem przez Internet do najbliższego patrolu drogówki.
PAP/Mirosław Trembecki
Źródło: onet.pl
W źródle link do opisu i zdjęć. |
|
|
|
 |
mirrek
Aspirant Sztabowy

Pomógł: 61 razy Dołączył: 10 Sie 2009 Posty: 474 Skąd: Podkarpackie MOCNE
|
Wysłany: 2010-03-02, 16:45
|
|
|
Jestem ciekaw jak z tym "trucam" radzi sobie LI W sumie to truspeed + kamera ale może coś pozmieniali w oprogramowaniu |
|
 |
Maryanek
Generalny Inspektor

Pomógł: 118 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 2260 Skąd: Środa Wielkopolska
|
Wysłany: 2010-03-02, 19:36
|
|
|
| cart napisał/a: | | Rejestruje wykroczenia już z 1200 metrów, |
Hipokryzją mi tutaj pachnie...w stosunku do fotolasera nie ma takiej opcji aby było to taka odległość. |
|
 |
wielkinieznajom
Komisarz

Pomógł: 168 razy Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 1057 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: 2010-03-02, 21:54
|
|
|
| mirrek napisał/a: | Jestem ciekaw jak z tym "trucam" radzi sobie LI W sumie to truspeed + kamera ale może coś pozmieniali w oprogramowaniu |
Myśle że tylko dołożyli kamerę i dalej chula na takich samych zasadach. |
_________________ Zgodnie z ustawą o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej, kopiowanie i rozpowszechnianie zdjęć mojego autorstwa jest niezgodne z prawem. Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 |
|
|
|
 |
Paaweł
Nadinspektor

Pomógł: 202 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Sie 2009 Posty: 789 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 2010-03-11, 14:29
|
|
|
| Maryanek napisał/a: | cart napisał/a:
Rejestruje wykroczenia już z 1200 metrów,
Hipokryzją mi tutaj pachnie...w stosunku do fotolasera nie ma takiej opcji aby było to taka odległość. |
Jako laser (czytaj: suszarka laserowa) może zmierzyc, jest to realne ale co do robienia zdjec na taką odległośc to faktycznie przesadzili.... |
|
|
|
 |
osclbn
Podinspektor Škoda driver

Pomógł: 227 razy Dołączył: 10 Sie 2009 Posty: 3018 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2011-01-09, 15:00
|
|
|
Prezentacja TruCam WITD podczas XIX Finału WOŚP 2011 w Lublinie.
Z tego miejsca dziękuję funkcjonariuszom WITD za pomoc |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|