|
Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami
|
|
Uniechówek DK nr 22 Jastrowie - Człuchów |
| Autor |
Wiadomość |
Robi
Nadinspektor

Pomógł: 1033 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 12105 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-09-18, 20:33
|
|
|
| Przeczytaj jeszcze raz co ci napisaliśmy, przemyśl i wypowiedz się jeszcze raz bo chyba nie zrozumiałeś czegoś. |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
rafand76
Posterunkowy

|
Wysłany: 2011-09-18, 21:00
|
|
|
| Robi napisał/a: | | Przeczytaj jeszcze raz co ci napisaliśmy, przemyśl i wypowiedz się jeszcze raz bo chyba nie zrozumiałeś czegoś. |
A czego nie zrozumialem? Tego ze doradzacie zapłacic mandat, bo wszystko jest zgodne z prawem? Nie zartuj. Odsylam sie do ustawy, bo ewidentnie jej nie przeczytales. |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

|
Wysłany: 2011-09-18, 21:15
|
|
|
Dostałeś zdjęcia z masztu tak To w czym widzisz problem W odróżnieniu do Ciebie ją czytałem dlatego uświadamiam Cię i polemizuję z Tobą. W przeciwnym razie prowadziłbyś monolog. |
_________________ Koniec kariery, hey sędzia koniec kariery. Dzierżoniów 25.09.2010 Pozdrawiają Kibice Lechii Dzierżoniów i Rodzina |
|
|
|
 |
stefan_87
Podkomisarz

Pomógł: 104 razy Wiek: 24 Dołączył: 24 Lis 2009 Posty: 426 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2011-09-18, 21:44
|
|
|
| rafand76 napisał/a: | Proponuje sie zapoznac z ustawa w tej materii, bo strasznie jestescie chetnie do nabijania kasy darmozjadom.
I jeszcze dali mi górne widełki, mimo, ze przekroczenie jest blizej "dołu". Ja im tak łatwo nie dam zarobic, a w najgorszym przypadku zapłace skarbowi państwa.
Dlatego zalezy mi na aktualnej fotce tego fotoradaru. | Jesteśmy ostatnimi osobami, którzy byliby chętni nabijaniu kasy "darmozjadom". Forum zostało stworzone do tego, żeby przestrzegać ludzi o o miejscach, w których ich portfel może się uszczuplić o kilka stów. Z tego co mi wiadomo, śmietnik w UNIECHÓWKU jest zawsze wystawiany za przystankiem autobusowym tak jak jest to widoczne na zdjęciach. Czy w dniu w którym Ty jechałeś tam, był schowany? |
|
|
|
 |
rafand76
Posterunkowy

|
Wysłany: 2011-09-19, 09:15
|
|
|
| stefan_87 napisał/a: | | Jesteśmy ostatnimi osobami, którzy byliby chętni nabijaniu kasy "darmozjadom". Forum zostało stworzone do tego, żeby przestrzegać ludzi o o miejscach, w których ich portfel może się uszczuplić o kilka stów. Z tego co mi wiadomo, śmietnik w UNIECHÓWKU jest zawsze wystawiany za przystankiem autobusowym tak jak jest to widoczne na zdjęciach. Czy w dniu w którym Ty jechałeś tam, był schowany? |
Niestety nie wiem gdzie stal dokladnie, ale po zdjeciu wyraznie widac ze jest z fotoradaru przenosnego, bo ujecie jest z niskiego pulapu.
Drugie z Cierznia jest z masztu bo jest ujecie wyzej. |
|
|
|
 |
rafand76
Posterunkowy

|
Wysłany: 2011-09-19, 14:06
|
|
|
| Robi napisał/a: | Dostałeś zdjęcia z masztu tak To w czym widzisz problem W odróżnieniu do Ciebie ją czytałem dlatego uświadamiam Cię i polemizuję z Tobą. W przeciwnym razie prowadziłbyś monolog. |
W Uniechówku jest FR przenośny (ujecie fotki to potwierdza).
Przeczytaj Art. 129b ust. 4
SM musi miec zgode Policji na umieszcznie FR przenosnego w danym miejscu i czasie.
Naruszenie jakiekolwiek punktu ustawy ze strony SM jest podstawa odmowy przyjecia mandatu. |
|
|
|
 |
stefan_87
Podkomisarz

|
Wysłany: 2011-09-19, 14:24
|
|
|
| Ten fotoradar przenośny w Uniechówku stoi tak często, że wątpię aby tej zgody z KPP na jego wystawienie nie było. No ale próbować możesz. Znaki informujące o kontroli są, fotoradar jest widoczny więc Twoja wina jest ewidentna niestety... Próbowałbym na Twoim miejscu pisać pismo o obniżenie mandatu. No ale co zrobisz to Twoja sprawa. |
|
|
|
 |
howkpj1
Posterunkowy

|
Wysłany: 2011-10-18, 21:46
|
|
|
Czy ktos ma pojecie od kiedy w Uniechowku jest znak teren zabudowany Czy w tym czasie jak go postawili cos tam wybudowali itp bo wg mnie ten znak zostal postawiony aby trzepac kase od takich naiwnych co jada z mazur do szczecina
wg wytycznych
5.2.48.2. Ustalenie granic obszaru zabudowanego
Granica obszaru zabudowanego wyznaczonego znakiem D-42 powinna być powiązana z występującą wzdłuż drogi zabudową o charakterze mieszkalnym i występującym na drodze ruchem pieszych. Znak D-42 powinien być umieszczony w pobliżu miejsca, w którym następuje wyraźna zmiana charakteru zagospodarowania otoczenia drogi. Znak D-42 powinien być powiązany z takimi elementami zagospodarowania drogi, jak:
— początek chodnika,
— wyjazdy bramowe z posesji,
— pas postojowy lub parking wyznaczony wzdłuż jezdni,
— skrzyżowanie.
Jako obszar zabudowany nie powinny być oznakowane miejsca, w których:
— zabudowa mieszkalna jest oddalona od drogi i nie jest z nią bezpośrednio związana,
— strefy przedmieść, w których zabudowa ma cha-rakter handlowo-usługowy (hurtownie, warsztaty, duże sklepy), jeżeli nie wiąże się z nią intensywny ruch pieszych w pobliżu drogi,
— konieczność ograniczenia prędkości wynika jedynie z warunków geometrycznych i technicznych drogi,
— występujący ruch pieszych wynika jedynie z lo-kalizacji przystanku autobusowego, skrzyżowania dróg lub ma charakter sezonowy.
pozdrawiam
4 fotki |
|
|
|
 |
Przemo
Nadinspektor

Pomógł: 366 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 3247 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 2011-10-18, 21:48
|
|
|
| howkpj1 napisał/a: | | 4 fotki |
Łącząc się w bólu, chętnie obejrzymy. |
_________________ Terror admin |
|
|
|
 |
Robi
Nadinspektor

|
Wysłany: 2011-10-18, 21:52
|
|
|
howkpj1, Polska to kraj absurdów Nie wiedziałeś o tym |
|
|
|
 |
stefan_87
Podkomisarz

|
Wysłany: 2011-10-19, 00:40
|
|
|
| Główną atrakcją miejscowości Uniechówek jest przystanek autobusowy. Z tym znakiem teren zabudowany nie wiem od kiedy jest. Nie odczuwałem potrzeby tam jeżdżenia. Ale przyzwyczaiłem się do tego że znaki wyrastają jak grzyby po deszczu (niekoniecznie logicznie). Ktoś klepie wszystko co wymyśla pan komediant SM Debrzno, który mami wszystkich bezpieczeństwem, pozornym zresztą. Ostatnio lokalne media zainteresowały się progiem zwalniającym, który został umieszczony bezprawnie. >>>KLIK<<< |
|
|
|
 |
stefan_87
Podkomisarz

|
Wysłany: 2012-05-02, 19:04
|
|
|
Fotoradar przenośny SM Debrzno wrócił na 214 km w Uniechówku. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|