|
Warszawa |
| Autor |
Wiadomość |
Mateusz
Podkomisarz

Pomógł: 267 razy Wiek: 23 Dołączył: 07 Wrz 2009 Posty: 1481 Skąd: SK/M
|
Wysłany: 2012-01-13, 16:34
|
|
|
Taaaaa wszedzie zagranica sa liczniki na sygnalizacji W Niemczech niema i gdzie indziej i wszyscy sobia radza.Nikt niekaze ci zap...100km/h w zabudowanym bo wtedy sie zotłe wydaje za krotkie.Pozatym z tego so wiem te fotoradary idzie ustawić na wyzwolenie zdjecia w razie wjazdu na czerwonym od 0 do 3 sekund,a nie na zołtym:Pozatym na nim widac ile świeci sie zolte i ile sie świeciło sie czerwone w momencie przejechania linni zatrzymania.Patrz foty z Bytomia
http://www.fotosik.pl/sho...4757612fe1ff792
http://www.fotosik.pl/sho...0f896434017e951
Jak ktoś wjedza na czerwonym no niech placi. Pozatym na dluzsza mete,skutecznie odstarsza od blokowania skrzyzowania |
_________________ POMÓŻ OLI
Wieczna sznupajka
 |
|
|
|
 |
Piter1303
Aspirant

Pomógł: 99 razy Wiek: 98 Dołączył: 23 Lut 2010 Posty: 376 Skąd: ZCH / FG
|
Wysłany: 2012-01-13, 17:03
|
|
|
| W niemczech pomarańczowe dłużej świeci, przynajmniej sekunde dłużej niż u nas , a taka sekunda czy dwie robią dużo... |
_________________ Północno-Zachodnia Grupa Cb |
|
|
|
 |
pawel_1916
Nadinspektor iti patataj

Pomógł: 96 razy Dołączył: 05 Sie 2009 Posty: 2107 Skąd: Legia & Zagłębie
|
Wysłany: 2012-01-13, 18:29
|
|
|
Piter1303, masz rację przy 100 km/h każda sekunda jest na wagę złota |
| Cytat: | | Zgodnie z ustawą o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej, kopiowanie i rozpowszechnianie zdjęć mojego autorstwa jest niezgodne z prawem. Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 |
|
|
|
|
 |
Piter1303
Aspirant

|
Wysłany: 2012-01-13, 18:57
|
|
|
pawel_1916, nic nieporadzę że naszemu narodowi brakuje jeszcze troche do zachodu , zresztą nigdzie w kraju niema świateł gdzie jest ograniczenie do 100km/h Na zachodzie większość wie ża jak jest ograniczenie do 50-ciu to sie tyle jedzie , u nas na terenie zabudowanym coniektórzy urządzają wyścigi , niepomagają śmietniki , nieoznakowane radiowozy , przykładowe kamerki przy sygnalizatorach itp.Przydały by się przepisy rodem wzięte ze skandynawii . Szkoda tylko tych niewinny ludzi , którzy giną przez takich cwaniaków. |
|
|
|
 |
cart
Starszy Posterunkowy

Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Paź 2009 Posty: 18 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-01-13, 23:26
|
|
|
| pawel_bthd napisał/a: | | Czy tu wspominane maszty na skrzyżowaniu Sikorskiego i Witosa robią zdjęcia tez jak się wjeżdża od strony dolinki ? |
Tak.
| Mateusz napisał/a: | Taaaaa wszedzie zagranica sa liczniki na sygnalizacji |
Mówiliśmy o Toruniu i Szczecinie, ale jeśli to zagranica
| Piter1303 napisał/a: | | Przydały by się przepisy rodem wzięte ze skandynawii . |
Myślę że wtedy co 2 bezrobotny miał by nowe BMW/Mercedesa ;] |
|
|
|
 |
Piter1303
Aspirant

|
Wysłany: 2012-01-14, 10:57
|
|
|
| cart napisał/a: | | Myślę że wtedy co 2 bezrobotny miał by nowe BMW/Mercedesa |
Co to ma do przepisów drogowych w tamtym regionie europy ??Tam za przekroczenie prędkości tracisz prawo jazdy albo idziesz do aresztu . Raz dwa u nas by się nauczyli gdzie można depnąć a gdzie nie i by się 3 razy zastanowili przed łyknięciem kieliszka .
| cart napisał/a: | | Mówiliśmy o Toruniu i Szczecinie |
Nawet na mojej wichurze zamontowali liczniki , i się sprawdzają ;-) |
|
|
|
 |
osclbn
Podinspektor Škoda driver

Pomógł: 194 razy Dołączył: 10 Sie 2009 Posty: 2563 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2012-01-14, 11:01
|
|
|
| Piter1303 napisał/a: | | Nawet na mojej wichurze zamontowali liczniki , i się sprawdzają ;-) |
Nie na każdej sygnalizacji da się zamontować liczniki, w Lublinie ponad 50% sygnalizacji ma system rozpoznawania natężenia ruchu i przez to takich liczników nie może być. Liczniki można zamontować jedynie na skrzyżowaniach, gdzie sygnalizacja ma stały cykl zmiany świateł. |
|
 |
Piter1303
Aspirant

|
|
|
|
 |
cart
Starszy Posterunkowy

Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Paź 2009 Posty: 18 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-01-14, 20:19
|
|
|
| Piter1303 napisał/a: | | Co to ma do przepisów drogowych w tamtym regionie europy ??T |
Myślałem tu o mandatach wystawianych w zależności od zeznania podatkowego/zarobków. |
|
|
|
 |
Pawel PL
Nadkomisarz

Pomógł: 208 razy Wiek: 27 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 1381 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2012-01-14, 20:53
|
|
|
| osclbn napisał/a: | | Piter1303 napisał/a: | | Nawet na mojej wichurze zamontowali liczniki , i się sprawdzają ;-) |
Nie na każdej sygnalizacji da się zamontować liczniki, w Lublinie ponad 50% sygnalizacji ma system rozpoznawania natężenia ruchu i przez to takich liczników nie może być. Liczniki można zamontować jedynie na skrzyżowaniach, gdzie sygnalizacja ma stały cykl zmiany świateł. |
co za problem ?? wątpię żeby nie dało się tego zrobić ??? sygnalizator przed zapaleniem zielonego powinien wiedzieć na ile się zapala, a nie że auto dojeżdża i przedłuża się ??? jak dojeżdża to jedno czerwone może mieć nie obrazi się, zieloną strefę też można ustawić:) |
_________________ Życie tak krótko TRWA , więc uważaj ... |
|
|
|
 |
pawel_bthd
Posterunkowy

|
Wysłany: 2012-01-16, 09:46
|
|
|
| Cytat: | @cart..... Czy tu wspominane maszty na skrzyżowaniu Sikorskiego i Witosa robią zdjęcia tez jak się wjeżdża od strony dolinki ?
Tak. |
Dla spokoju sumienia pojechałem tam wczoraj wieczorem i nie zauważyłem stojąc tam kilkanaście minut żadnego błyśnięcia przy przejeżdżających samochodach na pomarańczowym a muszę powiedzieć że długo nie trzeba było czekać ... dobre miejsce wybrali...Tylko nadal nie wiem czy dotyczą one tylko czerwonego.... zapewne niedługo się przekonam....z Ostrobramskiej () od straży wiejskiej przyszedł w 3 dni mojej małżonce ..... |
|
|
|
 |
|
|