|
Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami
|
|
Węgry - winietki |
| Autor |
Wiadomość |
bertixx
Posterunkowy

|
Wysłany: 2009-10-01, 02:46 Węgry - winietki
|
|
|
Winiety obowiązują auta poruszające sie po autostradach. Zakup ich juz jest mozliwy na terenie Slaowacji, stacje Slownaft posiadają je. Zakup gotówka - karta
System kontoli na Węgrzech jest tak skonstruowany ze praktycznie nie ma mozliwosci przejasdu na "bache"
Winiety oczywiscie mozna tez kupic na stacjach na terenie Wegrzech.
I co jest ciekawe, nie musimy ich nalepiac na szybe.
Wg info ustnego - zaznaczam od policjanta wegerskiego - ich system dziala 100%
A dziala to w ten sposób ze kupujać wpisujemy swój nr rej. na formularz zakupu.
I w momencie sprzedazy te dane są przekazywane do centalnego systemu.
Na początkach autostrady, końcach, są patrole które czytają nasze nr. rejestracyjne. /automatycznie bez przerywania ciągłosci jazdy/
Nikt nas nie zatrzymuje. - Ale pojazd który nie uiści opłaty jest automatycznie zarejestrowany.
Dalej - nic nie wiem - nie miałem przypadku. |
_________________ bertixx |
|
|
|
 |
Maati84
Posterunkowy

|
Wysłany: 2011-02-10, 08:00 Re: Węgry - winietki
|
|
|
| bertixx napisał/a: |
[...] Nikt nas nie zatrzymuje. - Ale pojazd który nie uiści opłaty jest automatycznie zarejestrowany.
Dalej - nic nie wiem - nie miałem przypadku. |
To prawda, jednakże byłem dwukrotnie w delegacji na Węgrzech i przejechałem cały kraj z północy na południe każdorazowo. Pierwszy raz byłem bez wykupionej winietki i nie było z tego tytułu konsekwencji. Być może fart. Nie polecam jednak tego próbować. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|