|
Forum Fotoradary, Antyradary, Nieoznakowane Radiowozy
Forum Fotoradarów, Antyradarów i Nieoznakowanych Radiowozów Policji z kamerami
|
|
Zabawa DW nr 964 Wieliczka - Niepołomice |
| Autor |
Wiadomość |
Czawaj
Posterunkowy

|
Wysłany: 2010-08-03, 13:20 Zabawa DW nr 964 Wieliczka - Niepołomice
|
|
|
Witam, jako nowy użytkownik
Ostatnio jadąc do Niepołomic właśnie drogą nr 964 (Niepołomska, jadąc od DK4), nieopodal miejscowości Zabawa natknąłem się na 2 fotoradary (jeden idealnie w Zabawie) z ograniczeniem 50km/h.
Drugi stoi nieco dalej i tu pojawiają się moje pytania:
wie ktoś czy owe cuda działają i strzelają? robią pomiar oddalających się pojazdów czy tylko tradycyjnie dojeżdżających?
Teoretycznie nie mam się o co martwić- jechałem motocyklem i uwaga, odruchowo zwalniam przed każdym fotoradarem, także i tutaj, z tym, że zaraz po minięciu tego pierwszego przyspieszyłem i martwię się czy ten drugi na przeciwległym pasie (stojący tyłem do mnie), nie złapał mnie na tylną tablicę.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
sławek
Komisarz

|
Wysłany: 2010-11-03, 19:12 Re: Zabawa DW nr 964 Wieliczka - Niepołomice
|
|
|
Ja tam widziałem tylko jeden maszt stacjonarny w miejsc. Zabawa... tak jak kolega pisze, celuje w jadących od Wieliczki na Niepołomice. Drugiego tam nie widziałem... ale może przeoczyłem...
Mam fotki podglądowe jednego... jeżeli jest drugi o którym piszesz to możesz nam zafundować światopodgląd.
| Czawaj napisał/a: |
Drugi stoi nieco dalej i tu pojawiają się moje pytania:
wie ktoś czy owe cuda działają i strzelają? robią pomiar oddalających się pojazdów czy tylko tradycyjnie dojeżdżających?
|
Odnośnie tego pytania. To zależy jak będzie ustawione urządzenie...
Fotorapid CM może mierzyć jednocześnie najazd i odjazd, natomiast starsze modele tj. Fotorapid i Fotorapid C mogą robić albo najazd albo odjazd.
No chyba tyle... |
_________________ Dura lex, sed lex |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|